Cum să adăugați un SSD M.2 la PS5: un ghid pas cu pas

Cum să adăugați un SSD M.2 la PS5: un ghid pas cu pas

Iată un ghid complet pentru a adăuga mai mult spațiu de stocare la PS5 prin instalarea unui SSD M.2 în slotul de expansiune al consolei.

SSD-ul încorporat al PlayStation 5 este rapid, dar nu are foarte mult spațiu pentru jocuri. Cei de 825 GB nu durează mult și, odată ce rămâi fără spațiu, va trebui să ștergi în mod regulat jocuri pentru a face loc pentru altele noi, ceea ce nu este distractiv.

 

Din fericire, cu o actualizare a sistemului PS5 lansată în septembrie 2021, acum puteți adăuga un SSD M.2 la sistemul dumneavoastră. Vă vom ghida prin procesul de adăugare a unui SSD la PS5, de la selectarea unei unități până la instalarea acesteia în consolă.

 

Alegerea unui SSD M.2 pentru PS5

 

În primul rând, trebuie să știți că singura opțiune de stocare extinsă pentru a juca jocuri PS5 este un SSD M.2. Aceasta este diferită de o unitate SATA pe care este posibil să o fi pus în computer sau chiar pe un PS4. Dacă nu sunteți familiarizat, consultați o prezentare generală a SSD-urilor, astfel încât să le înțelegeți înainte de a continua.

 

Deși puteți conecta un HDD sau SSD extern la PS5, nu puteți juca jocuri PS5 de pe unități externe. În schimb, unitățile externe pot stoca jocuri PS5 pentru a fi transferate ulterior pe stocarea internă și puteți juca jocuri PS4 de pe ele.

 

Sony are unele cerințe destul de specifice pentru unitatea M.2 pe care o puneți în PS5. Mai jos este un rezumat; Consultați pagina de asistență Sony care acoperă SSD-urile M.2 de pe PS5 pentru detalii complete, cum ar fi dimensiunea fizică maximă:

  • Formatul unității trebuie să fie un SSD PCIe 4.0 M.2 NVMe.

  • Dimensiunea sa de stocare trebuie să fie între 250 GB și 4 TB.

  • O viteză de citire de cel puțin 5.500 MBps.

  • Un radiator pentru a menține temperatura scăzută.

 

 

Radiatorul este un aspect deosebit de important. Unele SSD-uri M.2 au un radiator încorporat, în timp ce altele nu. Dacă cumpărați un model SSD care nu include un radiator, va trebui să achiziționați unul separat și să îl instalați singur.

 

Acest lucru nu este prea dificil (și acoperim procesul mai jos), dar este o cheltuială suplimentară. În plus, trebuie să vă asigurați că unitatea se încadrează în dimensiunile necesare chiar și cu radiatorul atașat. Nu instalați un SSD fără radiator; acest lucru ar putea deteriora sistemul și/sau unitatea.

 

 

Pasul 1: Pregătirea pentru process

 

Instalarea unui SSD pe PS5 este relativ simplă, dar ar trebui să efectuați câteva acțiuni rapide pentru a vă pregăti pentru treabă.

 

Veți avea nevoie de o șurubelniță Phillips și o suprafață plană, cu suficient spațiu și lumină pentru a lucra. Poate doriți să aveți și o lanternă pentru vizibilitate suplimentară. Dacă PS5 este orientat vertical, veți avea nevoie de o șurubelniță cu cap plat pentru a scoate șurubul de bază. În cele din urmă, s-ar putea să doriți să plasați ceva sub consolă pentru protecție în timp ce lucrați.

 

PS5 necesită versiunea software de sistem 21.02-04 sau o versiune ulterioară pentru a utiliza un SSD, așa că asigurați-vă că este actualizat accesând Setări > Sistem > Software de sistem > Actualizare și setări software de sistem > Actualizare software de sistem .

 

Cum să adăugați un SSD M.2 la PS5: un ghid pas cu pas

 

După ce ați făcut acest lucru, închideți complet PS5 apăsând butonul PlayStation de pe controler, selectând pictograma Pornire din meniul rapid și alegând Opriți PS5.

 

După ce luminile PS5 se sting, deconectați cablul de alimentare și scoateți orice alte cabluri conectate din sistem. Acordați PS5 puțin timp să se răcească dacă a funcționat, apoi aduceți-l la stația de lucru.

 

În cazul în care intenționați să reutilizați o unitate existentă pentru a o utiliza pe PS5, ar trebui să copiați toate datele pe care doriți să le păstrați de pe unitate în altă locație înainte de a continua. Trebuie să formatați SSD-ul odată ce îl puneți în PS5, ceea ce va șterge tot ce conține.

 

 

Pasul 2: Îndepărtarea capacelor PS5 și Drive Bay

 

Pentru a începe procesul de instalare, va trebui să îndepărtați baza de pe PS5.

 

Dacă PS5 stă orizontal, pur și simplu ridicați-l și trageți ușor baza afară. Pentru un PS5 în poziție verticală, așezați-l pe o parte, apoi folosiți o șurubelniță pentru a scoate șurubul din bază. Puneți șurubul în micul compartiment al bazei pentru păstrare.

 

Cum să adăugați un SSD M.2 la PS5: un ghid pas cu pas

 

Înainte de a continua, este o idee bună să vă înpământați pentru a evita descărcările statice, care ar putea deteriora PS5 sau SSD. Atingeți un obiect metalic înpământat pentru a elibera orice energie statică. Puteți purta o brățară antistatică dacă doriți, dar nu este necesar.

 

Poziționați PS5-ul dvs. cu sigla PlayStation în jos și butonul de pornire departe de dvs. (astfel încât să vă uitați în spate cu porturile cu susul în jos). Prinde colțul din stânga sus cu mâna stângă și colțul din dreapta jos cu dreapta.

 

Cum să adăugați un SSD M.2 la PS5: un ghid pas cu pas

 

Trageți ușor capacul cu mâna dreaptă în timp ce îl glisați spre stânga. Este nevoie de puțină forță, dar nu de multă - există cârlige mici în interior care alunecă din loc.

 

Ar trebui să puteți glisa capacul cu degetul mare stâng, în timp ce folosiți degetele pentru a menține sistemul în poziție. Dacă sistemul se balansează prea mult atunci când faceți acest lucru, încercați să-l așezați pe o suprafață mai stabilă.

 

Acum ați scos capacul și ar trebui să vedeți slotul de expansiune M.2, care se află lângă ventilator pe partea frontală a consolei. Folosiți șurubelnița cu cap Philips pentru a scoate șurubul care ține capacul slotului în poziție.

 

Cum să adăugați un SSD M.2 la PS5: un ghid pas cu pas

 

Aveți grijă să nu scăpați șurubul în ventilator în timp ce îl scoateți, apoi puneți șurubul și acoperiți într-un loc unde nu le veți pierde.

 

Pasul 3: Instalarea SSD-ului M.2

 

Acum sunteți gata să instalați unitatea în interiorul consolei. În interiorul slotului de expansiune, veți vedea un șurub lângă textul 110 (pe partea opusă portului de conectare). Folosiți șurubelnița pentru a scoate acest șurub și lăsați-l deoparte pentru un moment.

 

Cum să adăugați un SSD M.2 la PS5: un ghid pas cu pas

 

Sub șurubul pe care tocmai l-ați scos este un distanțier. Luați acest distanțier și plasați-l în slotul care corespunde dimensiunii dvs. SSD; numărul trebuie să se potrivească cu dimensiunea de pe ambalajul unității. Dacă nu sunteți sigur, ar trebui să fie clar în funcție de lungimea drive-ului dvs. Al nostru avea 80.

 

Acum, luați SSD-ul dvs. M.2 (de margini). Aliniați capătul care are conectori cu crestătura din interiorul locașului de expansiune al consolei dvs., vizavi de partea de care tocmai ați scos șurubul.

 

Apoi, la un unghi ușor în diagonală și în sus, introduceți ferm conectorii unității în portul de pe consolă.

 

Cum să adăugați un SSD M.2 la PS5: un ghid pas cu pas

 

Odată ce este ferm conectat, trebuie să securizați unitatea M.2. Împingeți ușor în jos până când se sprijină pe distanțierul pe care l-ați așezat cu un moment în urmă, apoi utilizați șurubul din interiorul locașului pentru a fixa unitatea pe loc.

 

Pasul 4: Repuneți totul la loc și formatați

 

Acum SSD-ul dvs. este instalat și este timpul să vă puneți PS5 înapoi așa cum era. Luați capacul compartimentului de expansiune, puneți-l la loc (există o mică crestătură pe partea opusă șurubului) și utilizați șurubul acestuia pentru a-l fixa.

 

Cum să adăugați un SSD M.2 la PS5: un ghid pas cu pas

 

Pentru a pune capacul la loc, asigurați-vă că îl aveți aliniat corect (cu partea din față îndreptată spre dvs.). Mutați-l încet la locul său și ar trebui să puteți simți cârligele de pe capac mișcându-se în pozițiile corecte. Apoi împingeți-l din mâna stângă spre dreapta și ar trebui să auziți un click când se fixează în poziție.

 

Cum să adăugați un SSD M.2 la PS5: un ghid pas cu pas

 

În cele din urmă, puneți baza PS5 înapoi așa cum doriți. Apoi reconectați toate cablurile și porniți consola. Când o porniți, ar trebui să vedeți o solicitare pentru a vă formata unitatea M.2 pentru a fi utilizată cu consola. Acceptați acest lucru, care va șterge totul de pe unitate. Veți vedea apoi informații despre viteza de citire a unității dvs.

 

Cum să adăugați un SSD M.2 la PS5: un ghid pas cu pas

 

Acum unitatea dvs. M.2 este gata de utilizare cu PS5. Puteți instala jocuri direct pe acesta sau puteți muta jocurile din stocarea internă pe unitatea de expansiune. Mergeți la Setări > Stocare pentru a arunca o privire; veți vedea o nouă intrare M.2 SSD Storage.

 

Cum să adăugați un SSD M.2 la PS5: un ghid pas cu pas

 

Bucurați-vă de mai mult spațiu de stocare PS5

 

Deși a durat ceva timp după lansare, în sfârșit aveți opțiunea de a extinde spațiul PS5 pentru jocurile PS5. Adăugarea unui spațiu de stocare mai rapid vă permite să jucați mai multe dintre cele mai bune exclusivități PS5 și jocuri PS4 compatibile cu versiunea inversă, fără a fi nevoie să dezinstalați nimic.

 

Dacă vi se pare greoi de realizat singur acasă, cea mai bună idee este să vizitaţi OnLaptop service, unde tehnicienii noştri vor realiza această operaţiune.Produse recomandate