Cum sa gasim fisierele duplicate din calculator

Cum sa gasim fisierele duplicate din calculator

Probabil aveti o gramada de fisiere duplicate pe calculatorul dvs. si doriti sa scapati de ele, dar procesul manual de comparare si sortare a ceea ce este duplicat sau nu va demoralizeaza un pic. In acest caz s-ar putea sa fi bucuros sa stiti ca exista multe aplicatii de identificare a fisierelor duplicate care fac acest proces. Fisierele duplicate nu doar ca ocupa spatiu inutil pe hard disk, ci va împiedica si productivitatea. Atunci cand aveti fisiere duplicate uneori este foarte greu sa stiti ce este actualizat sau învechit, astfel încat trebuie sa treceti prin fiecare fisier pentru a vedea care are cele mai recente modificari.  

AllDup

AllDup este un instrument gratuit pentru cautarea si eliminarea duplicatelor de pe calculatorul dvs.. Algoritmul de cautare rapida gaseste duplicate ale oricarui tip de fisier, de ex. text, imagini, muzica sau filme  

Duplicate Files Finder

Duplicate Files Finder este o aplicatie care cauta fisiere duplicate (fisiere care au acelasi continut, dar nu neaparat acelasi nume) si permite utilizatorului sa le elimine, fie prin stergerea acestora, fie prin crearea de legaturi. Cautarea este foarte rapida în comparatie cu alte programe similare care utilizeaza algoritmi de hash.  

Duplicate Cleaner

Gasiti si stergeti fisierele duplicate, mp3-urile, fotografiile, documentele vechi si multe altele. Acest program va functiona acasa sau într-o retea.  

CloneSpy

CloneSpy va poate ajuta sa eliberati spatiul pe hard disk prin detectarea si eliminarea fisierelor duplicate. Fisierele duplicate au exact acelasi continut, indiferent de numele, data, ora si locatia acestora. De asemenea, CloneSpy poate gasi fisiere care nu sunt identice, dar au acelasi nume de fisier. Poate ca aveti versiuni diferite ale unui fisier si doriti sa le gasiti pe toate si sa eliminati versiunile mai vechi. CloneSpy poate gasi, de asemenea, fisiere cu lungime zero. Acestea sunt fisiere care nu au continut.  

DoubleKiller

DoubleKiller este o aplicatie rapida si usor de folosit pentru gasirea si eliminarea fisierelor duplicate.  

WinMerge

WinMerge poate compara atat dosare, cat si fisiere, prezentand diferente într-un format de text vizual, usor de înteles si de usor de utilizat.  

Fast Duplicate File Finder

Aplicatia va va ajuta sa gasiti rapid toate fisierele duplicate dintr-un dosar si din subdosarele acestuia. Aplicatia va compara continutul fisierelor dvs., astfel încat sa gaseasca duplicate chiar daca utilizeaza nume diferite de fisiere. Versiunea Professional poate gasi chiar fisiere similare, indiferent de tipurile de fisiere ale acestora. Acesta va analiza si continutul fisierelor pentru a gasi fisiere similare si nu doar atributele fisierului, cum ar fi numele si dimensiunea.  

Yet another duplicate file finder

Un alt detector de fisiere duplicat. Dar acesta este foarte rapid, sigur, usor de utilizat si desigur gratuit.