Cum să măreşti durata de viaţă a laptopului tău!

Cum să măreşti durata de viaţă a laptopului tău!

Laptopurile sunt calculatoare mobile speciale. Faptul ca sunt mobile inseamna o multime de avantaje pentru utilizatori: pot fi luate oriunde, pot fi mutate cu usurinta, ocupa putin spatiu, va permit o flexibilitate mai mare etc. Dar toate acestea presupun o atentie speciala pentru ca laptopurile sunt extrem de fragile. Dumneavoastra folositi corect laptopul?

Folosindu-l corect ii asigurati o durata de viata mai indelungata, va veti putea bucura de el mai mult timp, el va functiona mai bine, ceea ce inseamna automat ca veti avea o experienta placuta de fiecare data cand lucrati la el. Cand zic placuta ma refer la faptul ca nu veti fi nevoit sa asteptati prea mult dupa el in timp ce proceseaza comenzile, ca nu va produce zgomote neobisnuite, ca nu va va da palpitatii de fiecare data cand se restarteaza singur, afiseaza ecrane albastre sau alte mesaje de eroare.


Iata mai departe 4 lucruri esentiale pentru folosirea corecta a laptopului:


1. Evitati socurile si loviturile. Cred ca este o regula "de aur", iar pentru a tine cont de acest lucru puteti sa va ganditi intotdeauna ca pana la urma masinaria aceasta este fragila, in ciuda aspectului extern. Tineti minte: cea mai vulnerabila zona in caz de soc estea cea in care se afla pozitionat hdd-ul, mai ales daca laptopul este in functionare. De aceea, va recomandam sa evitati sa miscati laptopul atunci cand este pornit.

2. O alta zona vulnerabila este matricea displayului si displayul se poate sparge/ defecta foarte usor atunci cand este pusa presiune asupra sa - indiferent daca partea superioara (capacul) este inchisa sau desfacuta. De aceea va recomandam sa nu asezati obiecte grele pe laptop, nici macar atunci cand capacul este inchis si laptopul nu este pornit.

3. Supraincalzirea este un alt aspect de care trebuie sa ne legam cand ne referim la utilizarea corecta a unui laptop. Nu lasati laptopul sa se supraincalzeasca! Pot impiedica acest lucru? Daa!! In primul rand nu folositi laptopul pe brate, in pat, asezat pe o perna sau alta suprafata moale pentru ca exista risc major sa-i obstructionati gaurile de aerisire. Si mai grav este sa lasati laptopul pornit pe o suprafata moale, sa inchideti si capacul. Laptopul nu "respira" prin toti porii ci doar prin gurile de aerisire si prin zona tastaturii. Nu-l "sufocati".

4. Folosirea corecta a bateriei. Pentru a avea o durata cat mai indelungata a bateriei va recomandam sa folositi doar incarcatoare adecvate (de preferat originale, nu compatibile). Evitati sa expuneti laptopul si in general bateria la temperaturi foarte scazute.

Atat pentru azi. Va asteptam si maine cu informatii interesante!Produse recomandate