Cum sa remediati filele lipsa in Windows 11 File Explorer

Cum sa remediati filele lipsa in Windows 11 File Explorer

Microsoft a oferit utilizatorilor Windows o multime de motive pentru a fi incantati de actualizarea Windows 11 versiunea 22H2, care a fost lansata in octombrie 2022.

 

Una dintre cele mai asteptate caracteristici incluse in aceasta actualizare este reprezentata de taburile File Explorer. Acestea sunt concepute pentru a facilita gestionarea fisierelor si a ferestrelor, deoarece veti avea doar mai multe file in aceeasi fereastra File Explorer, in loc de numeroase ferestre raspandite pe ecran.

Daca File Explorer continua sa deschida o noua fereastra pentru fiecare folder pe care il accesati, puteti folosi sfaturile de mai jos pentru a remedia problema.

 

1.Actualizati la Windows 11 22H2

Pentru a obtine file File Explorer pe computer, trebuie sa rulati versiunea Windows 11 22H2. Deci, daca ati ratat cumva cea mai recenta actualizare, iata cum puteti actualiza la Windows 11 22H2:

 

Apasati Win + I pentru a afisa meniul Setari.

Din panoul din stanga, selectati Windows Update.

Faceti click pe butonul Descarcare si instalare daca Windows va informeaza ca versiunea 22H2 este disponibila.

 

Cum sa remediati filele lipsa in Windows 11 File Explorer

 

Rulati deja cea mai recenta versiune daca vedeti mesajul “Nu exista actualizari disponibile”. In acest caz, treceti la urmatoarele solutii.

 

2.Reporniti File Explorer

Este posibil sa lipseasca tabs din Windows File Explorer din cauza unei erori temporare. Daca exista alte functii File Explorer care actioneaza, ar trebui sa-l reporniti.

 

Inchideti File Explorer si apasati Ctrl + Shift + Delete pentru a afisa Task Manager. Acolo, faceti click dreapta pe Windows Explorer si selectati End Task pentru a opri rularea oricaror procese asociate in fundal.

 

Cum sa remediati filele lipsa in Windows 11 File Explorer

 

Inchideti Task Manager, lansati File Explorer si verificati daca problema este acum rezolvata.

 

3.Eliminati fisierul cache din Explorer

Fiecare aplicatie de pe computer stocheaza fisiere cache pentru a imbunatati performanta generala. Dar daca exista prea multe fisiere cache sau aceste fisiere sunt corupte, veti intampina tot felul de probleme, inclusiv filele lipsa din File Explorer.

 

Urmati acesti pasi pentru a sterge fisierele cache din File Explorer:

 

Lansati File Explorer.

Din coltul din dreapta sus, dati click pe pictograma cu trei puncte si selectati Optiuni.

Deschideti fila General.

Faceti click pe butonul Stergere.

Faceti click pe Aplicare > OK.

 

Cum sa remediati filele lipsa in Windows 11 File Explorer

 

Daca deseori trebuie sa parcurgeti manual procesul de mai sus, puteti utiliza Storage Sense pentru a va curata cache-urile in Windows 11.

 

4.Rulati System File Checker

Verificatorul fisierelor de sistem (sau SFC) este unul dintre instrumentele Windows incorporate pe care le puteti utiliza pentru a remedia fisierele de sistem corupte. Daca acesta este motivul pentru filele lipsa din File Explorer, rularea instrumentului ar trebui sa o repare.

 

In bara de cautare a meniului Start, cautati Command Prompt si selectati Executare ca administrator. Tastati sfc/scannow si apasati Enter pentru a rula comanda.

 

Cum sa remediati filele lipsa in Windows 11 File Explorer

 

5.Reinstalati actualizarile Windows

Exista o sansa ca filele File Explorer sa lipseasca in continuare chiar si dupa actualizarea la Windows 11 22H2 din cauza unei defectiuni de actualizare. In acest caz, reinstalarea actualizarii ar trebui sa rezolve problema.

 

Faceti click dreapta pe butonul Start si accesati Setari.

Selectati Actualizare Windows > Istoricul actualizarilor.

Derulati in jos pana in partea de jos a paginii si faceti click pe Dezinstalati actualizari.

Din lista de actualizari instalate recent, faceti click dreapta pe actualizarea 22H2 si faceti click pe Dezinstalare.

Reinstalati actualizarea asa cum am aratat mai sus.

 

Cum sa remediati filele lipsa in Windows 11 File Explorer

 

Aceasta solutie functioneaza pentru actualizarile recente. Daca a trecut ceva timp de cand ati actualizat la Windows 11 22H2, va trebui sa incarcati un punct de restaurare pentru a reveni computerul la versiunea anterioara de Windows.

 

Recuperati taburile File Explorer pe Windows 11

Taburile File Explorer au fost asteptate de mult, asa ca nu exista niciun motiv sa asteptati si mai mult inainte de a le putea folosi. Speram ca una dintre metodele de mai sus v-a ajutat sa remediati problema si sa puteti naviga cu usurinta prin mai multe foldere.

 

Acum, ar trebui sa stiti ca a avea taburi in File Explorer nu este singurul lucru care poate schimba modul in care arata si se simte Windows.