Cum sa stergeti un Autorun Virus?

Cum sa stergeti un Autorun Virus?

Inainte de a incepe, scanati laptopuri de programe malware. Daca antivirusului poate elimina automat virusul, puteti trece peste pasii urmatori. Daca reusiti sa stergeti Autorul Virus-ul folosind informatiile din acea legatura, mergeti mai departe cu pasul numarul 1 pentru protectie suplimentara.

Pasii necesari pentru a sterge un Autorun Virus:

1. Primul pas este eliminarea virusului de autorun. Trebuie sa dezactivati functia autorun care permite programelor sa porneasca automat. Acest lucru va protejeaza pe viitor de situatii similare.

2. Apoi cautati radacina fiecarui drive conectat la laptop pentru a identifica un fisier ce se numeste autorun.inf. Acest lucru implica o cautare avansata prin toate driverele flash si toate hdd-urile externe (daca e cazul).

Sfat: Pentru o modalitate mai rapida de a face acest lucru puteti folosi un utilitar de cautare in fisiere (cum ar fi Everything - se poate descarca de aici https://www.voidtools.com/downloads/)

Autorun Virus Remover

Autorun Virus Remover

Atentie: S-ar putea sa fie nevoie sa afisati si fisierele ascunse pentru a detecta fisierul INF.

3. Deschideti fisierul autorun.inf cu un text editor cum ar fi Notepad sau Notepad++.

4. Cautati liniile care incep cu "Label" si "shellexecute=". Notati numele fisierului descris de aceste linii.

5. Inchideti fisierul INF si stergeti-l de pe drive.

6. Localizati fisierul care a fost descris la punctul 4 si stergeti-l si pe acesta.

Daca nu puteti sa stergeti fisierele malware sau daca reapar dupa fiecare stergere, folositu un program antivirus bootabil pentru a rula antivirusul inainte ca Windows-ul sa porneasca si inainte ca virusii sa inceapa sa fie activi. Dupa aceea o sa puteti sterge usor fisierele targetate.

7. Repetati pasii de mai sus pentru toate drive-urile conectate la laptop.

Important: Daca se intampla sa gasiti un virus autorun si va dati seama ca antivirusul nu l-a detectat, ar trebui sa anticipati si alte infectii ce ar putea aparea la nivelul laptopului. La fel, in acest caz se poate intampla ca antivirusul sa fi fost dezactivat sau controlat. Asigurati-va ca programul antivirus functioneaza in mod corespunzator.