Cum sa va protejati laptopul in sezonul rece? - 3 sfaturi utile

Cum sa va protejati laptopul in sezonul rece? - 3 sfaturi utile

Pe principiul omului inteligent care isi face vara sanie si iarna car, in aceasta zi minunata de vara vom discuta despre cum sa va protejati laptopul in sezonul rece care va incepe peste 3-4 luni.

Cand temperaturile scad, laptopul poate sa sufere mai ales daca il manevrati necorespunzator. Ca sa preveniti astfel de incidente si pentru a va bucura de laptop o perioada cat mai lunga de timp va recomandam sa urmati pasii descrisi mai jos:

1. Nu porniti laptopul la rece!

Daca veniti de afara cu laptopul, nu trebuie sa-l porniti imediat. Lasati-l sa se aclimatizeze la temperatura camerei, in caz contrar risca sa faca condens, ceea ce poate fi foarte daunator pentru componentele sale.

Condensul poate crea un scurt circuit pe motherboard (se arde sursa de alimentare) sau poate duce la defectarea HDD-ului. Ca sa evitati acest lucru, este indicat sa lasati laptopul cel putin 15 minute la temperatura camerei inainte sa-l porniti.

Cum sa va protejati laptopul in sezonul receCum sa va protejati laptopul in sezonul rece

2. Nu acoperiti ventilatoarele laptopului!

Desigur, poate sa fie mai confortabil sa stai cu laptopul in brate pe canapea sau sa lucrezi pe burta in pat, cu laptopul ridicat pe o pernuta. Asta nu se face! Este extrem de important sa nu acoperiti gaura de aerisire.

Laptopul trebuie sa se ventileze in mod corespunzator in orice moment. Tentatia de a "infofoli" laptopul apare mai ales in sezonul rece, cand veniti de la frig de afara. Simtiti nevoia sa va incalziti si automat parca ati face cumva sa "incalziti" si laptopul.

Daca veti acoperi ventilatorul laptopului, acesta nu va mai putea raci bine componentele interne. Se ajunge astfel la supraincalzire, la blocarea sistemului de operare si chiar la arderea anumitor piese solicitate.

Prin urmare, laptopul trebuie folosit pe suprafete dure (cel mai bine la masa sau la birou) sau pe un suport de laptop. Exista suporturi care sunt deja prevazute cu ventilatoare suplimentare pentru o ventilatie mai buna. Si noi avem in service Onlaptop astfel de suporturi pentru laptopuri.

3. Atentie la baterie

 Atunci cand laptopul sta prea mult timp la temperaturi scazute exita riscul ca bateria sa se defecteze in mod ireparabil. Autonomia bateriei scade atunci cand este expusa la temperaturi foarte scazute. Mai departe bateria va trebui inlocuita, ceea ce inseamna o cheltuiala suplimentara pentru dumneavoastra.