Cum se curata placile de baza de laptop?

Cum se curata placile de baza de laptop?

Defectiunile prezente la un laptop pot avea cauze multiple. De-a lungul timpului, praful intra in laptop si se lipeste de placa de baza, care este in esenta alaturi de procesor, creierul intregului sistem. Acumularea de praf poate duce la defectarea placii de baza. Aceste particule pot avea efect coroziv asupra circuitelor placii de baza, care pot limita performantele laptopului.

Din fericire, curatarea placii de baza cu aer comprimat este o operatiune pe care puteti sa o faceti singur sau, mai sigur, direct in service, lasand laptopul pe mainile unor profesionisti.

Daca va hotarati sa curatati singur placa de baza din laptop, va avertizam ca trebuie sa luati toate masurile de precautie pentru a nu deteriora componentele interne in timpul procedurii.

- Opriti laptop si deconectati-l. - Scoateti bateria. - Scoateti suruburile de pe partea inferioara a laptopului (cele care fixeaza panel-urile). - Localizati placa de baza. Aceasta este cea mai mare placa din laptop, are mai multe fire si componente mici pe partea superioara. - Folsoiti o cutie cu aer comprimat si tineti-l in pozitie verticala - Pulverizati cu aer comprimat pe placa de baza pentru indepartarea prafului. Suflati particulele in exterior, nu spre interiorul laptopului. - Asezati din nou panel-urile laptopului - Strangeti bine suruburile. - Puneti bateria inapoi. - Conectati laptop. - Porniti. Testati pentru a verifica daca totul functioneaza in mod corespunzator. Cum se curata placile de baza de laptop?Cum se curata placile de baza de laptop?

Sfaturi:

- Suflati aer comprimat si spre ventilatoare. Praful se acumuleaza frecvent in palele acestora si pot duce la supraincalzire. - Puteti curata placa de baza a laptopului si cu ajutorul unui aspirator portabil. Atentie insa ca cele de putere mare pot genera electricitate statica, ce poate provoca defectiuni ale componentelor. - Daca laptopul continua sa aiba performante scazute si dupa o curatare temeinica, atunci ar putea exista o alta problema cu el.

Atentie!

- Exista un risc sporit de descarcare electrostatica atunci cand lucrati in interiorul laptopului pentru a curata placa de baza. Energia electrica provoca socuri si defectiuni ale componentelor (ireparabile). Pentru a reduce riscul de descarcare electrostatica puteti purta imbracaminte care nu genereaza in mod normal electricitate statica. La fel, puteti deconecta toate cablurile de alimentare si puteti sta in picioare in timp ce lucrati. In plus, va puteti elibera de tensiune prin atingerea unui obiect metalic nevopsit. - Daca nu tineti cutia cu aer comprimat in pozitie verticala, se pot scurge substante chimice din ea si astfel placa de baza se poate defecta.

Unul din cele mai populare servicii pe care le oferim in service-ul nostru este cel legat de curatarea periodica a laptopului. Daca vreti sa aveti siguranta ca laptopul dumneavoastra va fi curatat temeinic, fara alte riscuri, atunci va asteptam in service. Aflati acum ce include serviciul nostru de curatare!