Cum utilizam corect laptopul pe timpul verii? Sfaturi de la specialisti

Cum utilizam corect laptopul pe timpul verii? Sfaturi de la specialisti

Pe timp de vara, oamenii sufera de caldura insa uita ca totul din jurul lor se confrunta cu aceleasi probleme. Este si cazul laptop-urilor, pentru ca si acestea au nevoie de racire pe timpul verii, tinand cont si de faptul ca produc multa caldura pe cont propriu.

 

Aceasta caldura combinata cu cea din mediul inconjurator face ca lucrurile sa fie chiar ingrijoratoare. Prin urmare, laptopul dumneavoastra se poate supraincalzi ceea ce ii va afecta functionalitatea (laptopul incepe sa se opreasca singur, se restarteaza, nu mai raspunde la comenzi - imaginea ingheata pe ecran).

Asa cum dumneavoastra nu puteti sta intr-o camera sa muriti de cald, nu va puteti lasa laptopul la intamplare. Iata cateva masuri de siguranta care va pot ajuta sa mentineti laptopul bine ventilat, fara probleme majore pe timpul verii.

 

1. Lucrati intr-o camera in care functioneaza un aparat de aer conditionat

Nimic nu se compara cu o camera rece care va poate controla temperatura laptopului pe timpul verii, imbunatatindu-i astfel functionalitatea si durata de viata.

 

2. Folosiți un suport de laptop cu ventilare

Exista multe suporturi de laptopuri pe piata, iar unele dintre ele vin cu ventilator incorporat. Acesta poate ajuta la o mai buna ventilatie a laptopului. Este bine sa asezati laptopul pe o suprafata mai inalta pentru a permite fluxului de aer sa circule pe dedesubt si sa imprastie caldura. Ventilatoarele suplimentare de pe suportul de laptop minimizeaza presiunea pe ventilatorul intern al procesorului.

 

Cum utilizam corect laptopul pe timpul verii Sfaturi de la specialisti

 

3. Nu tineti laptopul in lumina directa a soarelui

Este esential sa va asigurati ca nu lasati niciodata laptopul in soare. Nici macar atunci cand calatoriti cu el (cum ar fi pe plaja la mare). Acoperiti-l. Puneti-l intr-un loc sigur, departe de razele directe ale soarelui. Aveti grija de acest lucru acasa si la birou. Daca biroul este aproape de fereastra, mutati laptopul mai departe sau trageti draperiile pentru a evita impactul soarelui asupra laptopului. Nu uitati laptopul in masina intr-o zi torida de vara avand in vedere ca pe timpul zilei temperatura din interiorul masinii creste foarte mult.

 

4. Tineti laptopul pe o suprafata plana

Cele mai multe laptopuri sunt prevazute cu mici picioruse pe partea inferiora ceea ce le confera un spatiu mic intre sistem si suprafata astfel incat aerul sa treaca pe dedesubt. In acest mod laptopul este mentinut rece prin eliminarea aerului fierbinte. Daca tineti laptopul in brate, pe canapea sau pe o suprafata acoperita cu testaturi veti bloca acest orificiu si astfel veti determina supraincalzirea sistemului. Acest lucru este inconfortabil atat pentru dumneavoastra cat si pentru laptop.

Cum utilizam corect laptopul pe timpul verii? Sfaturi de la specialisti

 

5. Utiizare corespunzatoare

In cazul in care laptopul ofera posibilitatea de a comuta intre placa grafica integrata si cea dedicata, utilizați placa grafica dedicata cat mai putin posibil. Folosind grafica integrata veti reduce semnificativ temperatura procesorului.

 

6. Curațați des zonele de ventilare.

Daca laptopul dvs. se supraincalzeste din ce in ce mai mult, este probabil ca praful sa fie cauza.

Exista spray-uri de curatare speciale pentru laptopuri sau chiar mini-aspiratoare, insa acestea nu va garanteaza acelasi succes ca la service, unde laptopul dvs. va ajunge pe mainile unor profesionisti.

 

7. Inchideti programele care se deschid automat la pornirea laptopului.

 

Acestea vor pune procesorul la treaba chiar din primul moment. Daca nu aveti nevoie de ele, va trebui sa le setati sa nu se mai deschida automat.

Veti reduce astfel munca procesorului si, in consecinta si sansele de supraincalzire.

 

 

Nu uitati ca cea mai importanta interventie asupra laptopului dumneavoastra trebuie sa fie efectuarea unei mentenante profesionale periodic (la 6-12 luni, in functie de cat de des utillizati laptopul).Produse recomandate