De ce ar trebui sa faceti in mod regulat copii de rezerva ale datelor Windows

De ce ar trebui sa faceti in mod regulat copii de rezerva ale datelor Windows
  • Daca ati folosit un computer de ceva vreme, ati auzit un sfat de nenumarate ori: faceti o copie de rezerva regulata pentru fisierele dvs. si pastrati-le in siguranta.
  • Dar de ce ar trebui sa faci o copie de rezerva pe Windows? Si este chiar necesara o copie de rezerva pentru cazul dvs. de utilizare, in special?
  • Sa ne uitam la motivele pentru care aveti nevoie de o copie de rezerva Windows.

 

Trebuie sa faceti o copie de rezerva a datelor pe Windows?

 

In functie de dimensiunea fisierelor si a datelor dvs., backup-urile vor ocupa cu siguranta unele dintre resursele dvs. in spatiu si timp digital. Asa ca nu este surprinzator ca ori de cate ori cineva aude ceva despre backup, prima intrebare care ii vine in minte este: „Intr-adevar am nevoie de un backup?”

 

Este adesea util sa clarificam mai intai cine ar putea avea nevoie de o copie de rezerva, deoarece va ajuta sa va puneti in ordine motivatiile. Daca apartineti uneia dintre aceste categorii demografice de mai jos, poate fi necesar sa faceti imediat o copie de rezerva pe Windows.

 

1.Profesionisti care lucreaza cu date critice

 

Daca sunteti un manager, de exemplu, s-ar putea sa aveti de-a face cu date critice pentru afaceri in fiecare zi. Acest tip de date, desi sunt importante pentru deciziile de afaceri si succesul, pot fi, de asemenea, o raspundere daca le pierdeti.

Majoritatea profesionistilor isi pastreaza datele de lucru in e-mailuri, in cloud sau chiar in gadgeturi profesionale - poate ca faci si tu acest lucru. Dar orice lucru foarte important pentru afacerea dvs. ar trebui sa fie sustinut pe o sursa secundara, daca este posibil. De exemplu, puteti face copii de rezerva ale datelor din cloud pe o unitate USB pentru un plus de securitate.

 

In acest fel, daca vreodata ati fost piratat sau blocat din datele dvs., puteti oricand sa accesati copia de rezerva a datelor.

 

2.Proprietarii de afaceri care supravegheaza procedurile companiei

 

Daca ati condus vreodata o afacere de orice fel, probabil ca stiti deja de ce am pus asta pe lista. Si chiar daca nu esti antreprenor, probabil ca lucrezi sau vei lucra pentru o afacere intr-un fel sau altul.

 

Dupa cum probabil stiti sau aflati mai tarziu, pastrarea unei evidente a muncii dvs., a muncii angajatilor dvs., a bonurilor de plata pentru clienti si angajati, datele care acopera munca dvs. - si lista poate continua - este o componenta foarte importanta a unei afaceri bune.

 

3.Freelanceri care conduc o afacere

 

La fel ca proprietarii de afaceri de mai sus, daca sunteti un freelancer constiincios de orice capacitate, probabil ca va trebui sa mentineti o cantitate buna de inregistrare sau date ca antreprenor solo. Aceste date vor fi semnificative pentru afacerea dvs. si pentru evidentele dvs. fiscale. O rutina obisnuita de backup a datelor, in acest caz, va fi ca o asigurare pentru datele dumneavoastra critice.

 

4.Oameni care lucreaza pentru cauze guvernamentale sau caritabile

 

Din nou, orice tip de institutie mare trebuie sa pastreze o cantitate uluitoare de date despre oamenii lor, munca lor si asa mai departe. Copierea de rezerva regulata a datelor va va ajuta sa pastrati aceste date in siguranta.

 

De ce trebuie sa faceti o copie de rezerva a datelor Windows

 

Acum ca stiti cine trebuie sa aiba copii de rezerva solide ale datelor, sa vedem toate motivele pentru care trebuie sa le faceti copii de rezerva. S-ar putea sa stiti sau ati fi dedus deja cateva dintre ele, dar exista mai multe decat credeti.

 

1.Backup-urile sunt o buna aparare impotriva programelor malware

 

Programele malware sunt raspandite in lumea tehnologiei hiperconectata de astazi. De la atacuri de phishing la hack-uri de ransomware in continua evolutie — hackerii vizeaza pe toata lumea, de la marile organizatii corporative sau guvernamentale pana la utilizatori individuali din intreaga lume.

 

In timp ce backup-urile nu va vor proteja direct impotriva atacurilor malware - aveti nevoie de bune practici de securitate a terminalelor pentru asta - ele va acopera atunci cand va pierdeti datele intr-o incalcare. Si atacurile ransomware nu sunt la fel de infricosatoare cand aveti o copie de rezerva a tot ceea ce a fost blocat.

 

2.Backup-urile sunt o buna siguranta impotriva pierderii bruste a datelor

 

De ce ar trebui sa faceti in mod regulat copii de rezerva ale datelor Windows

 

Fie ca este vorba de o defectiune hardware cauzata de uzura de-a lungul timpului sau de o simpla eroare umana, backup-urile impiedica intregul tau sistem sa se prabuseasca dupa un caz grav de pierdere de date.

Din fericire, oricat de infricosator suna pierderea de date, Microsoft a adaugat o multime de modalitati de a-ti face copii de rezerva ale datelor pe Windows 10 . Deci, indiferent daca protejati datele companiei sau doriti doar sa pastrati acele fotografii de vacanta, puteti face totul cu usurinta de pe computer.

 

3.Este mult mai usor sa migrati la un computer nou cu o copie de rezerva

 

Daca ati inlocuit vreodata un computer vechi cu unul nou-nout, ati experimentat deja cum este sa readuceti totul la locul sau. Fara o copie de rezerva, esti nevoit sa transferi manual fisierele de care ai nevoie de pe vechiul computer de fiecare data cand realizezi ca iti lipseste ceva. Si exista intotdeauna riscul ca fisierele sa „se piarda” cumva in transfer.

Cand aveti copii de siguranta ale datelor dvs., sunteti liber sa va mutati fisierele pe computere cu asigurarea ca, chiar daca s-ar intampla ceva in timpul migrarii, le puteti oricand sa le restaurati fara probleme. Si sa introduceti totul pe noul dumneavoastra computer este mult mai usor daca puteti apasa un buton si lasati computerul sa va ia toate fisierele din backup.

 

4.Backup-urile va permit sa stocati mai multe date in general

 

Unitatile de stocare nu sunt infinite; exista doar atatea date pe care le poti stoca pe unul pana cand este plin. Cu toate acestea, in timp, veti descoperi ca computerul dvs. incepe sa se umple cu tot mai multe date pe care nu le puteti arunca pur si simplu. Trebuie sa mearga undeva pentru pastrare.

Aici va poate salva o copie de rezerva obisnuita. Puteti scapa cu usurinta de tirania limitarii stocarii prin salvarea si stocarea fisierelor Windows pe un hard disk separat sau pe un stick USB pentru mai tarziu. Apoi puteti stoca unitatea intr-un loc sigur si o puteti scoate numai atunci cand trebuie sa accesati datele de pe ele.

 

Nici macar nu aveti nevoie de o unitate fizica daca nu doriti una. In schimb, puteti pune toate datele suplimentare intr- un serviciu de stocare in cloud la pret redus si puteti accesa datele oriunde puteti obtine o conexiune la internet.

 

5.Puteti reveni cu usurinta la o stare de sistem mai veche cu o copie de rezerva

 

De ce ar trebui sa faceti in mod regulat copii de rezerva ale datelor Windows

 

Uneori, descarcati sau instalati ceva nou si nu este de acord cu computerul dvs. De-a lungul timpului, este posibil sa observati erori, erori sau alte erori nedorite si doriti sa va trimiteti computerul „inapoi in timp”, cand eroarea nu a existat.

 

Din fericire, Windows are deja o functie care poate face acest lucru si se numeste „Restaurare sistem”. Puteti utiliza System Restore pe Windows pentru a reveni la starea PC-ului in care setarile si configuratiile au functionat corect. Si dupa cum probabil ati ghicit, System Restore va poate ajuta doar daca ati creat un punct de restaurare inainte de a incepe erorile.

 

Ca atare, cel mai bun moment pentru a invata cum sa faci un punct de restaurare pe Windows este chiar acum. Si daca nu doriti sa utilizati System Restore, puteti crea propriile copii de rezerva complete ale sistemului pe Windows , la care puteti reveni cand este necesar.

 

Cele mai bune motive pentru a face backup regulat la Windows

 

Backup-urile Windows pot consuma adesea timp. De asemenea, consuma o cantitate buna de resurse. Prin urmare, este foarte important sa clarificati daca sau de ce este posibil sa aveti nevoie de o copie de rezerva.

 

Am stabilit principalele motive pentru care ar trebui sa aveti intotdeauna o copie de rezerva. Si ai incredere in noi; vei fi mai fericit daca ai avut-o daca suferi vreodata pierderi de date.