De ce nu se incarca telefonul? Iata ce trebuie sa faci

De ce nu se incarca telefonul? Iata ce trebuie sa faci

Probabil nu va ganditi prea mult la procesul de incarcare a telefonului: conectati cablul, ascultati tonul de conectare si plecati. Dar, din diverse motive, este posibil ca bateria telefonului dvs. sa refuze incarcarea, chiar daca sunteti sigur ca ati facut totul bine. De ce nu se incarca telefonul?   Iata ce trebuie sa verificati inainte de a fugi cu telefonul la un service GSM.  

Reporniti telefonul

Adesea, problemele precum acestea sunt cauzate de o simpla eroare. Pentru a exclude faptul ca un glitch temporar este cauza, o repornire ar trebui sa fie primul pas. Repornirea telefonului va inchide toate serviciile de fundal. Aceasta imbunatateste, de asemenea, componentele de baza ale telefonului dvs. Pentru a efectua repornirea rapida, apasati pur si simplu butonul de pornire si atingeti optiunea Restart. Daca abilitatile de incarcare ale telefonului dvs. functioneaza din nou dupa restartare, ar trebui sa revizuiti toate aplicatiile si sa le dezinstalati pe cele in care nu aveti incredere.  

Incercati incarcarea in Safe Mode

Ca pas urmator, incercati sa porniti telefonul in Safe Mode. In esenta, modul sigur este un mediu Sandbox care restrictioneaza telefonul doar la software-ul cu care a fost livrat initial. Aceasta inseamna ca orice aplicatii pe care le-ati descarcat nu vor rula. Daca va puteti incarca telefonul in Safe Mode, stiti sigur ca vinovatul este un serviciu instalat suplimentar. Dupa ce ati confirmat acest lucru, luati in considerare orice aplicatie descarcata recent. Una dintre acestea ar putea fi cauza problemelor dvs. Incercati sa dezinstalati aplicatiile recente si orice altceva in care nu aveti incredere sau nu ati folosit. Apoi reporniti-va telefonul in mod normal si vedeti daca se incarca din nou. Daca nu puteti remedia problema cu aceasta metoda, o resetare din fabrica este cea mai eficienta solutie. Pentru a intra in Safe Mode pe majoritatea dispozitivelor Android noi, apasati si mentineti apasat butonul de pornire. In promptul rezultat, atingeti si mentineti apasat butonul Oprire. Dupa acceptarea solicitarii, telefonul dvs. va reporni repede in Safe Mode. Apoi repetati procedura, selectand in schimb optiunea Restart.

Intrucat nu toate variantele Android functioneaza la fel, procesul poate fi diferit pe telefon. Daca pasii descrisi aici nu functioneaza, incercati sa vizitati site-ul web de asistenta pentru dispozitivul dvs. sau sa cautati pe Google combinatia de butoane pentru Safe Mode.  

Incercati sa utilizati un alt cablu/adaptor sau o alta priza

Problemele de incarcare ale telefonului dvs pot fi cauzate de accesorii defectuoase. Cablul poate avea un fir intrerupt, adaptorul ar putea sa functioneze defectuos sau chiar priza nu poate transmite curentul in mod corespunzator.

Prin urmare, ar trebui sa incercati sa incarcati printr-un alt cablu, adaptor sau sursa de alimentare diferita. Cel mai simplu mod de a verifica daca cablul este bun este sa va conectati telefonul la un calculator prin USB. Daca telefonul dvs. este capabil sa se incarce conectat la calculator, puteti restrange depanarea la adaptor si priza. Dupa verificarea si inlocuirea acestora, ar trebui sa nu mai aveti probleme.  

Asigurati-va ca nu este o eroare software

Un bug comun intalnit pe sistemele de operare mobile impiedica afisarea pictogramei de incarcare atunci cand conectati telefonul. Instalarea unei aplicatii numite Ampere va permite sa aflati daca telefonul dvs. are aceasta problema. Ampere va permite sa vedeti fluctuatiile de curent din telefonul dvs. in acest moment. Asadar, odata ce il conectati la o sursa de alimentare, deschideti aplicatia Ampere si daca spune ca telefonul dvs. se incarca, puteti respira usurat. Intrucat un bug de software este de vina aici, puteti astepta o actualizare a sistemului de operare.

Un alt mod de a testa aceasta problema este sa opriti telefonul si apoi sa introduceti cablul de incarcare. Ecranul telefonului dvs. va clipi cu o animatie de incarcare daca functioneaza corect.  

Curatati portul de incarcare


Intrucat este intotdeauna expus la praf, portul de incarcare este unul dintre cele mai vulnerabile elemente ale telefonului. Particulele de praf se pot acumula rapid si impiedica conexiunea telefonului la o sursa de alimentare. Verificati portul de incarcare al telefonului dvs. si daca observati o acumulare de murdarie, curatati-l. Puteti face acest lucru cu usurinta, utilizand un tampon de bumbac uscat. Pentru a vedea mai bine, utilizati o lanterna pentru a inspecta complet zona portului de incarcare. Daca observati resturi straine blocate in interior, puteti face o curatare mai ampla folosind un instrument de ejectare SIM sau o scobitoare. Dupa ce curatati portul, incercati sa va incarcati din nou telefonul.   Daca nici una din variantele de mai sus nu a rezolvat problema incarcarii telefonului, nu ramane altceva de facut decat sa vizitati un service GSM.