Ce e de facut? Ecranul nu mai porneste dupa ce am curatat laptopul

Ce e de facut? Ecranul nu mai porneste dupa ce am curatat laptopul

Laptopurile sunt dispozitive sensibile care trebuie manevrate cu multa atentie din cauza ca acestea se pot defecta rapid.

Datorita mobilitatii lor avem ocazia sa le luam cu noi peste tot: la serviciu, la facultate, in concediu sau in vacanta ceea ce ar putea duce la defectarea lor fara sa ne dam seama. Transportul impropriul sau neglijent al laptopului ne poate costa repararea lui, chiar pierderea de date importante stocate pe acesta.

Pe langa factorii externi care pot duce la defectarea laptopului si a display-ului acestuia mai sunt si factorii interni.

Acest lucru se intampla de regula cand umblam in setarile de afisare pe ecranul monitorului. Fortarea acestor setari la maximum, peste cele recomandate din fabrica, duce treptat sau brusc la stingerea ecranului. De regula, cei care vor sa obtina mai mult contrast, o calitate a imaginii, o rapiditate in raspuns umbla la partea software prin diferite programe de calculator nerecomandate.

Faptul ca laptopul porneste, insa ecranul nu se mai aprinde poate fi cauzat de invertor sau de lampa.

Invertorul are proprietatea de a alimenta cu energie electrica lampa display-ului de laptop, responsabila cu luminozitatea, acesta este montat în interiorul display-ului, de cele mai multe ori în partea de jos a acestuia. Acesta transforma tensiunea mica ce iese din placa de baza în tensiune care poate ajunge la cateva sute de volti, tensiune necesara functionarii lampii display-ului. Atunci cand invertorul functioneaza în parametri, lampa display-ului lumineaza corect, iar luminozitatea ecranului este buna. Cand un invertor este stricat, acesta poate duce si la defectarea display-ului, fapt pentru care va recomandam sa veniti în timp util (la primele simptome) pentru ca laptopul sa nu capete si alte defectiuni, lucru ce va genera costuri suplimentare pentru repararea acestuia.

Foloseste un monitor de la un pc si un cablu VGA ecranat pentru a conecta laptopul la el.

Dupa pornirea laptopului tine simultan apasat tasta „Fn” + F3 (sau butonul pe care sunt ilustrate doua ecrane, depinde de la un laptop la altul) pentru a face trecerea la un alt monitor. Daca laptopul functioneaza perfect pe noul ecran inseamna ca display-ul laptopului trebuie schimbat si te asteptam la Service Onlaptop, unde specialistii nostri te vor ajuta.