Follow JC Go: Jocul in care trebuie sa colectionezi sfinti ca sa ajungi la Iisus Hristos

Follow JC Go: Jocul in care trebuie sa colectionezi sfinti ca sa ajungi la Iisus Hristos

Cea mai noua platforma bazata pe ideea din spatele Pokemon Go este realizata de Biserica Catolica si are rolul de a ii impulsiona pe copii spre cunoasterea religioasa.

La fel ca si la Pokemon Go, scopul jocului „Follow JC Go” este sa colectionezi personaje. Daca in cazul platformei inspirate de desenul animat japonez trebuia sa ii colectionezi pe Pikachu, Squirtle sau Charmander, in cazul aplicatiei dezvoltate de Vatican trebuie sa aduni la un loc sfinti si alte figuri religioase, scopul final fiind acela de a crea o echipa care sa fie condusa de Iisus Hristos.

Jucatorii vor putea colectiona sfinti raspunzând la intrebari religioase, inspirate din versetele biblice.

Follow JC Go: Jocul in care trebuie sa colectionezi sfinti ca sa ajungi la Iisus Hristos Follow JC Go: Jocul in care trebuie sa colectionezi sfinti ca sa ajungi la Iisus Hristos

Odata colectionate toate personajele, in joc isi va face aparitia Iisus Hristos, care le va conduce si va avea grija de ele. Va trebui sa te plimbi in imprejurimile bisericilor pentru a gasi obiecte „consumabile” pe care sa le aplice pe echipa personala.

Aplicatia a fost dezvoltata de gruparea religioasa catolica spaniola Fundacion Ramon Pane, fondurile investite in aceasta ridicându-se la suma de 500.000 de dolari. Jocul este activ doar in Spania si Italia.