Google Assistant Driving Mode vs. Android Auto: Care e diferenta?

Google Assistant Driving Mode vs. Android Auto:  Care e diferenta?

Aceste programe indeplinesc un rol foarte asemanator, dar au interfete diferite. Ceea ce ridica intrebarea: pe care ar trebui sa il folositi?

 

Daca doriti sa navigati in timp ce conduceti, smartphone-ul dvs. Android accepta aplicatii care v-ar putea face experienta mai usoara. Aplicatiile Google pentru navigarea vehiculelor pe smartphone-ul dvs. sunt Android Auto si modul de conducere Google Assistant. Ambele aplicatii au acelasi obiectiv, dar sunt proiectate diferit.

 

Deci, care sunt diferentele dintre modul de conducere Android Auto si Google Assistant? Sa sapam mai adanc.

 

Ce este Android Auto?

 

 

Android Auto a fost lansat in 2015 si este acceptat pe Android 8 si versiuni ulterioare. Este conceput pentru a oglindi interfata smartphone-ului dvs. pe afisajul de pe tabloul de bord al masinii. Functia de mirroring este accesata printr-un cablu USB sau fara fir folosind Wi-Fi sau Bluetooth de 5 GHz. Odata conectat, puteti accesa aplicatiile disponibile pe smartphone-ul dvs. Android si le puteti controla prin ecranul tactil al masinii.

 

Dar aplicatia Android Auto nu se va proiecta in sistemul de infotainment al oricarui vehicul – trebuie sa aveti un vehicul compatibil. Daca vehiculul dvs. nu este compatibil, aveti optiunea de a instala navigatii auto care il pot sustine. Lista oficiala de compatibilitate Android Auto este cel mai bun loc de verificat.

 

Ce este Google Assistant Driving Mode?

 

Google Assistant Driving Mode vs. Android Auto:  Care e diferenta? Google Assistant Driving Mode vs. Android Auto:  Care e diferenta? Google Assistant Driving Mode vs. Android Auto:  Care e diferenta?

 

Modul de conducere Asistent Google a fost lansat in 2021 si este acceptat pe dispozitivele care ruleaza Android 9.0 si versiuni ulterioare cu cel putin 4 GB de RAM. Spre deosebire de Android Auto, modul de conducere Asistent Google nu trebuie sa fie descarcat si instalat din Magazinul Play daca aveti un telefon mai nou, deoarece este o functie standard in Android 12 si versiuni ulterioare.

 

Daca doriti sa-l activati, accesati Asistentul Google si spuneti „Hei Google, let’s drive”. De asemenea, il puteti accesa prin Google Maps daca alegeti optiunea Start Navigation dupa cautarea unei locatii.

 

Ecranul modului de conducere nu trebuie sa fie proiectat pe afisajul de pe bordul vehiculului dumneavoastra. In schimb, va permite accesul la o interfata de utilizator conceputa pentru handsfree in timp ce va bazati pe comenzile vocale pentru a o controla.

 

Care este diferenta dintre modul de conducere Android Auto si Google Assistant?

 

Accesibilitate

 

Google Assistant Driving Mode vs. Android Auto:  Care e diferenta?

 

Este de remarcat faptul ca modul de conducere Asistent Google este disponibil in mai multe tari decat Android Auto. Cu toate acestea, atunci cand modul de conducere Google Assistant a fost introdus pentru prima data, acesta era disponibil doar in cateva tari, dar acum vine preinstalat pe toate smartphone-urile.

 

Atat modul de conducere Android Auto, cat si Google Assistant se pot lansa automat daca detecteaza ca va aflati intr-o masina in miscare, dar trebuie sa activati aceasta setare. In mod similar, puteti configura Android Auto si Google Assistant pentru a se lansa automat cand conectati Android Auto la Bluetooth-ul vehiculului dvs.

 

Interfata cu utilizatorul

 

Google Assistant Driving Mode vs. Android Auto:  Care e diferenta?

 

In timp ce atat modul de conducere Asistent Google, cat si Android Auto au acelasi scop, au interfete de utilizator usor diferite. Interfata de utilizator pentru modul de conducere pentru Google Assistant a fost reproiectata cu mai putine optiuni si carduri mai mari, facandu-l sa para mai putin aglomerat decat Android Auto. In plus, modul de conducere Asistent Google include numai aplicatii multimedia (Spotify, YouTube Music, VLC, Podcast etc.), Google Maps, mesaje text si optiuni de apel.

Android Auto accepta majoritatea aplicatiilor instalate pe smartphone, inclusiv WhatsApp, YouTube, Calendar, Telegram, Google Chrome si alte aplicatii de navigare terta parte, cum ar fi Waze, Samsung Maps si TomTom Go. Daca folositi modul de conducere Asistent Google, atunci sunteti limitat la Google Maps pentru navigare.

 

O alta modalitate de a accesa cu usurinta alte aplicatii precum WhatsApp si Google Chrome pe smartphone-ul dvs. in timp ce modul de conducere Asistent Google ruleaza in fundal. Interfata cu utilizatorul acorda prioritate comenzilor si instructiunilor vocale, astfel incat sa puteti conduce fara sa luati mainile de pe volan. Cu toate acestea, puteti folosi in continuare degetele pentru a controla interfata cu utilizatorul in modul de conducere al Asistentului Google.

 

Aplicatia Google Assistant poate fi activata in Android Auto, dar nu se integreaza in interfata cu utilizatorul cu mai multa coeziune decat modul de conducere Google Assistant.

 

Cea mai mare diferenta aici este ca esti limitat sa folosesti Android Auto numai daca este compatibil cu sistemul de infotainment al vehiculului tau. Pe de alta parte, modul de conducere Asistent Google este conceput pentru a fi utilizat pentru a naviga pur si simplu folosind ecranul smartphone-ului cu comenzile vocale activate. Daca doriti sa aflati mai multe despre alte alternative Android Auto, puteti lua in considerare Apple CarPlay si MirrorLink.

 

Care este mai bun: Android Auto sau Google Assistant Driving Mode?

 

Google Assistant Driving Mode vs. Android Auto:  Care e diferenta?

 

Modul de conducere al Asistentului Google distrage mai putin soferul decat Android Auto, deoarece puteti controla totul folosind vocea. De asemenea, este proiectat cu o interfata de utilizator minimalista, care include aplicatii de baza care nu vor distrage atentia soferului.

 

Cu toate acestea, Android Auto ofera mai multe aplicatii si optiuni decat modul de conducere Asistent Google. Aceasta inseamna ca nu veti fi limitat la Google Maps si ca puteti utiliza alte aplicatii de navigare precum Waze pe Android Auto. De asemenea, este minunat ca poti oglindi Android Auto pe ecranul mai mare al vehiculului tau si chiar sa activezi Asistentul Google, pe care il poti continua sa ruleze in fundal.

 

Daca ar fi sa aleg, totusi, as alege Android Auto in locul modului de conducere Google Assistant, deoarece ofera mai multe functionalitati. Un alt motiv pentru alegerea mea este ca ai putea avea probleme cu legea in unele state daca te bazezi pe smartphone-ul tau in timp ce conduci, chiar daca folosesti modul de conducere Asistent Google.

 

In plus, Google se concentreaza pe Android Automotive, care este diferit de Android Auto si vine preinstalat impreuna cu vehiculul, permitand personalizarea producatorilor de masini.

 

Android Auto si Google Assistant Driving Mode iti imbunatatesc experienta de condus

 

Android Auto este convenabil daca doriti sa aveti interfata cu utilizatorul Android pe afisajul tabloului de bord al masinii. Alternativ, puteti sa va montati smartphone-ul pe tabloul de bord si sa activati modul de conducere Asistent Google daca masina dvs. nu accepta Android Auto.

Indiferent de preferintele dvs., atat modul de conducere Android Auto, cat si Google Assistant va pot imbunatati experienta de condus si vor continua sa faca acest lucru pana cand producatorii auto renunta complet la aceste sisteme prin lansarea propriilor caracteristici similare.