Google lanseaza noi functii de comunicare si un nou design pentru Gmail

Google lanseaza noi functii de comunicare si un nou design pentru Gmail

Gmail a primit un nou design si noi functii de comunicare, ce transforma serviciul intr-o adevarata suita de solutii de birou, in stilul Outlook.

 

In ultimii ani, Google a adaugat treptat noi functii de comunicare serviciului Gmail, insa, acum, cu ocazia lansarii unui nou design, strategia gigantului american capata contur, iar intentiile companiei devin clare.

Din Gmail, utilizatorii pot acum sa realizeze apeluri audio directe, folosind solutia Meet, integrata in serviciul de comunicare.

Pana acum, apelurile puteau fi facute din aplicatia Meet, nu si din Gmail. Cu aceasta ocazie, Meet, ale carui abilitati se opreau la nivelul conferintelor video, poate si el sa realizeze apeluri audio intre doar doi utilizatori. Si asta direct, fara a fi necesara generarea unui link pentru invitatii.

Gmail are acum si o noua interfata, care arata clar intentiile Google.

 

Google lanseaza noi functii de comunicare si un nou design pentru Gmail

 

Exista acum patru sectiuni principale: Mail, Chat, Spaces si Meet.

Astfel, Gmail devine o platforma de comunicare, similara Outlook, in care e-mail-ul este doar parte a solutiei. Sectiunile nefolosite pot fi ascunse, astfel ca cei care doresc, pot continua sa foloseasca Gmail strict ca un client de e-mail.

Noul design va fi implementat utilizatorilor enterprise pe parcursul saptamanilor viitoare, urmand ca utilizatorii obisnuiti sa mai aiba de asteptat.