Laptop mai rapid fara sa instalezi SSD

Laptop mai rapid fara sa instalezi SSD

Iata cateva modalitati prin care puteti imbunatati performanta laptopului cu Windows 10.

1. Simplitate

Noul meniu de Start al Windows 10 este foarte sexy si vizibil, insa acest lucru va costa cateva mici resurse. Pentru a recupera aceste resurse, puteti dezactiva transparenta din Start meniu - deschideti meniul de Setting si mergeti la Personalization - > Colors si dezactivati "Make Start, taskbar, and action center transparent".

Laptop mai rapid fara sa instalezi SSD Laptop mai rapid fara sa instalezi SSDLaptop mai rapid fara sa instalezi SSDLaptop mai rapid fara sa instalezi SSD

2. Fara efecte speciale.

Click dreapta pe butonul de Start si mergeti la System.

Click pe Advanced system settings pentru a deschide meniul System Properties. In tabul Advanced, sub Performances, click pe Settings.

Laptop mai rapid fara sa instalezi SSDLaptop mai rapid fara sa instalezi SSD

Astfel veti deschide meniul Performante Options. La tabul Visual Effects, fie alegeti Adjust for best performance pentru a dezactiva toate animatiile inutile si efectele speciale, fie alegeti Custom: deselectati efectele vizuale care nu va plac. Cand ati terminat click pe OK pentru a salva modificarile.

3. Dezactivati Startup programs

Daca laptopul booteaza foarte greu, dezactivati programele de Startup. Click dreapta pe butonul de Start si apoi pe Task Manager. Click pe tabul Startup (click pe More details daca nu vedeti tabul Startup) si verificati lista programelor ce pornesc atunci cand booteaza laptopul. Daca vedeti un programel care nu trebuie sa fie in lista, click dreapta pe el si alegeti Disable. Puteti aranja lista de programe folosind Startup impact pentru a vedea ce programe consuma cele mai multe resurse si in ce moment.

Laptop mai rapid fara sa instalezi SSDLaptop mai rapid fara sa instalezi SSD

4. Gasiti si rezolvati problema

Windows 10 are un troubleshooter integrat care va poate ajuta sa gasiti si sa reparati orice problema care poate afecta performanta laptopului. Pentru a deschide troubleshooter-ul, click dreapta pe butonul de Start si apoi click pe Control Panel. Sub Security and Maintenance de deasupra, click pe "Troubleshoot common computer problems". Mai departe, sub "System and Security", click "Run maintenance tasks."

5. Rulati Disk Cleanup

Acest lucru va imbunatati performanta laptopului si va elibera spatiu de pe hard disk. Dati cautare dupa "Disk Cleanup", rulati-l si click pe butonul "Clean up system files".

6. Aplicatii inutile

Daca laptopul vine preinstalat cu multe aplicatii sau ati instalat dumneavoastra mai multe aplicatii la un moment dat verificati de care nu aveti nevoie acum si pe care nu le mai folositi. Click dreapta pe meniul de Start, alegeti Control Panel si sub "Programs", click pe "Uninstall a program". Verificati lista din cand in cand si selectati programele pe care nu le mai folositi in mod curent (click pe Uninstall).