Siguranta pe internet cu Google

Siguranta pe internet cu Google

Siguranta pe internet - mentine lumea in siguranta in online

Google a lansat doua noi caracteristici concepute pentru a mentine lumea in siguranta in online. Prima este o extensie Chrome noua care va permite sa raportati site-uri suspecte. A doua este un nou avertisment menit sa tina pe utilizatorii Chrome departe de site-urile suspecte.  

Ce e Google Safe Browsing si cum ajuta la siguranta ta pe internet?

  Google Safe Browsing este proiectat pentru a mentine utilizatorii web in siguranta. Google a creat o lista neagra de site-uri web cunoscute pentru gazduirea programelor malware sau elemente de phishing. Oricine utilizeaza Chrome (si alte browsere) este apoi directionat departe de aceste site-uri.   Google afirma ca Safe Browsing protejeaza in fiecare zi mai mult de 4 miliarde de dispozitive. Cu toate acestea, compania cauta mereu modalitati de a imbunatati siguranta, iar ultima sa incercare de a face acest lucru inseamna ca va cere sa ajutati la identificarea si raportarea site-urilor suspecte pe care Google le-a ratat.

Google lanseaza un raportor al site-urilor suspecte

Google a lansat o noua extensie Chrome numita Suspicious Site Reporter. Aceasta extensie ofera o modalitate usoara de a raporta site-urile suspecte la Google Safe Browsing.   Google Safe Browsing functioneaza prin analizarea site-urilor utilizând crawlerele de cautare Google. Apoi utilizeaza aceste date pentru a crea liste de site-uri care sunt "periculoase sau inselatoare". Suspicious Site Reporter adauga un element uman cerându-va sa raportati site-uri suspecte.   Tot ce trebuie sa faceti este sa instalati extensia si sa incepeti sa navigati pe web. Apoi, când ajungeti pe un site potential suspect, veti vedea o pictograma. Facând click pe aceasta, site-ul va fi raportat la Google Safe Browsing, permitând Google sa il evalueze mai departe.   Alaturi de Suspicious Site Reporter, Google a adaugat, de asemenea, un nou avertisment destinat sa directioneze persoanele de pe site-uri care au adrese URL confuze. Google citeaza exemplul unei persoane care viziteaza Go0gle.com in loc de Google.com.  

Download: Suspicious Site Reporter pentru Google Chrome