Probleme cu Chromebook? OnLaptop te învaţă cum se resetează la setările din fabrică

Probleme cu Chromebook? OnLaptop te învaţă cum se resetează la setările din fabrică
  • Puteți reseta Chromebook-ul prin aplicația Setări sau prin metoda de deconectare.

  • Dacă problemele persistă după powerwashing, poate fi necesar să efectuați o recuperare completă reinstalând ChromeOS.

 

Chromebookurile sunt stabile și sigure, dar opțiunile pentru repararea unui Chromebook stricat sunt oarecum limitate. Dacă nu vă faceți griji cu privire la pierderea de date, opţiunea Powerwashing a Chromebookului este una dintre cele mai bune modalități de a-i restabili funcționalitatea. Iată două metode pe care le puteți utiliza pentru a reseta Chromebookul la setările din fabrică.

 

Cum să resetați Chromebookul la setările din fabrică prin setări

 

Probleme cu Chromebook? OnLaptop te învaţă cum se resetează la setările din fabrică

 

Resetarea din fabrică (sau „powerwashing”) Chromebookului este cea mai simplă opțiune de recuperare pe care o puteți folosi pentru a încerca să reparați Chromebookul. Când resetați Chromebookul la setările din fabrică, Powerwash va șterge toate datele stocate local, dar nu va reinstala ChromeOS în sine.

 

Va șterge conturile dvs. Google asociate și, de asemenea, va șterge toate rețelele salvate și permisiunile contului de proprietar de pe dispozitiv. Deoarece powerwashing șterge toate configurațiile sistemului, este capabil să repare problemele sistemului de operare pe care le-ați creat accidental.

 

Cu toate acestea, resetarea din fabrică a Chromebookului nu poate rezolva problemele cu sistemul de operare. Dacă problemele cu Chromebookul persistă, poate fi necesar să reinstalați ChromeOS pentru a le remedia.

 

Rețineți: veți pierde toate fișierele stocate local dacă resetați Chromebookul la setările din fabrică. Pentru a le păstra, faceți copii de rezervă ale fișierelor pe o unitate externă sau în cloud.

 

Pentru a reseta Chromebookul prin Setări, parcurgeți următorii pași:

 

Faceți click pe ora din bara de activități din colțul din dreapta jos al ecranului și apoi selectați roata Setări pentru a deschide aplicația Setări.

 

Probleme cu Chromebook? OnLaptop te învaţă cum se resetează la setările din fabrică

 

Găsiți și selectați Preferințe de sistem în meniul de navigare din partea stângă a aplicației Setări.

În opțiunile extinse care apar în panoul principal, derulați în jos până când găsiți secțiunea Resetare.

Sub titlul Resetare, faceți click pe butonul Resetare din dreapta opțiunii Powerwash pentru a vă reseta Chromebook-ul.

Va apărea o solicitare care vă va cere să reporniți dispozitivul înainte de a-l reseta. Faceți click pe Restart pentru a iniția powerwash.

 

Probleme cu Chromebook? OnLaptop te învaţă cum se resetează la setările din fabrică

 

Dacă intenționați să oferiți Chromebookul unei alte persoane, asigurați-vă că eliminați orice dispozitiv de stocare extern, cum ar fi cardurile SD. Powerwashing șterge doar hard disk-ul Chromebookului în sine.

 

Cum să resetați din fabrică un Chromebook deconectat

 

Nu puteți accesa Setări dacă nu aveți acces la Chromebook și nu aveți nicio speranță de a repara problemele cu Chromebookul, atâta timp cât nu puteți accesa dispozitivul. Din fericire, există o soluție pe care o puteți folosi pentru a reseta din fabrică un Chromebook deconectat.

 

Nu ar trebui să încercați să resetați din fabrică un Chromebook de școală sau un dispozitiv gestionat. Dacă întâmpinați probleme cu un dispozitiv gestionat, este mai bine să cereți ajutor decât să deteriorați dispozitivul.

 

Iată cum să resetați din fabrică Chromebookul, chiar și atunci când este deconectat:

 

Porniți Chromebookul și așteptați să apară ecranul de blocare. În mod ideal, Chromebookul ar trebui să fie conectat înainte de a încerca să-l resetați din fabrică.

Apăsați simultan Ctrl + Alt + Shift + R pentru a iniția procesul de powerwash.

Va apărea o solicitare care vă va întreba dacă doriți să resetați acest Chromebook . Faceți click pe butonul Powerwash și Revenire pentru a reseta Chromebookul la setările din fabrică.

 

Probleme cu Chromebook? OnLaptop te învaţă cum se resetează la setările din fabrică

 

După ce resetați Chromebookul, vi se va solicita să vă conectați la contul Google și să configurați dispozitivul. Dacă ați folosit Google Drive pentru a face copii de rezervă ale datelor înainte de a reseta din fabrică dispozitivul, acesta va fi accesibil imediat după ce vă conectați.

 

Dacă powerwashingul Chromebookului nu rezolvă problemele pe care le întâmpinați, poate fi necesar să vă reparați computerul reinstalând ChromeOS .

 

Indiferent de ce resetați din fabrică Chromebookul, powerwashing este un proces puternic care poate face chiar și cele mai vechi dispozitive la fel de bune ca noi. Dacă nu rezolvă problemele Chromebookului, tactici precum reinstalarea ChromeOS pot fi de asemenea utile.