Probleme cu navigatia auto? Se rezolva

Probleme cu navigatia auto? Se rezolva


Probleme cu navigatia auto? Se rezolva

Pentru reparatii navigatii auto puteti contacta VagFix la numarul de telefon 0750456508.

 

Pentru cumparatorii de masini de astazi, un vehicul este mai mult decat un simplu mijloc de transport. Pe langa faptul ca va duc acolo unde trebuie sa mergeti intr-un mod sigur si de incredere, masinile, camioanele si SUV-urile de astazi au evoluat in dispozitive de comunicatii sofisticate. Sistemele electronice complexe care fac acest lucru posibil sunt cunoscute sub denumirea de sisteme de infotainment (sau navigatii auto), termen care combina atat functiile de informare, cat si de divertisment.

 

Pot exista multe motive pentru care sistemul de infotainment al vehiculului dumneavoastra nu functioneaza. Iata ghidul nostru pentru problemele sistemului de infotainment si potentialele cause ale acestora.

 

La VagFix gasiti o echipa de electronisti cu experienta si aparatura profesionala cu care putem repara orice modul electric de la navigatii auto, amplificatoare, DVD Entertainment, module bluetooth, module wi-fi cu sim 3G/4G sau chiar module care au avut contact cu lichide (apa, suc, cafea) si nu numai.

Acestia au o echipa de electricieni profesionisti, care folosind echipamente si tehnologii de ultima ora asigura repararea si testarea oricarui tip de navigatie BMW: CCC, CIC, NBT, NBT EVO, M-ASK si Volkswagen: RNS 510, 810, 315, 310, MIB1, MIB2, RCD 310, 510.

 

Cum functioneaza sistemul dvs. de infotainment

 

In primul rand trebuie sa stiti ce inseamna de fapt sistemul de infotainment al masinii.

Folosind atat hardware, cat si software, sistemele moderne de infotainment in vehicul ofera soferilor si pasagerilor o varietate de functionalitati care sunt de obicei accesate in principal printr-un ecran tactil montat pe tabloul de bord. Componentele sistemului dvs. de infotainment pot include:

 

 • Ecran tactil
 • Difuzoare
 • Antena
 • CD player
 • Radio AM/FM
 • Radio prin satelit
 • Navigatie GPS
 • Apeluri de urgenta si servicii de localizare
 • Servicii de pornire, blocare si deblocare de la distanta
 • Integrarea smartphone-ului
 • Comanda vocala
 • Hotspot Wi-Fi
 • Camera spate
 • Conectivitate Bluetooth

 

Probleme cu navigatia auto? Se rezolva

 

Sistemele de infotainment din unele masini pot include, de asemenea, controlul climatizarii, playerul video, urmarirea performantei vehiculului si diverse alte functii in cadrul sistemelor lor de infotainment.

Sistemele de infotainment primesc intrari din mai multe surse diferite, cum ar fi posturi de radio, sateliti (pentru navigatie, acces la vehicule si servicii de radio prin satelit), internet (de pe telefonul smartphone sau de la hotspot-ul Wi-Fi al masinii), camerele incorporate, ecranul tactil , si chiar si vocea dvs., atunci cand utilizati comenzi vocale. Iesirile sunt cel mai frecvent difuzoarele audio, dar si ecranul tactil (pentru afisarea informatiilor, navigatie si camera retrovizoare).

 

Motivele pentru care sistemul dvs. de infotainment nu functioneaza

 

Sa incepem cu cateva probleme generale care ar putea afecta sistemul dvs. de infotainment in ansamblu, urmate de unele probleme mai specifice care pot cauza functionarea defectuoasa a elementelor individuale ale sistemului dvs. de infotainment.

 

Probleme generale ale sistemului

 

 

Erori in sistem: deoarece sistemul dvs. de infotainment utilizeaza software, la fel ca un computer sau un telefon mobil, uneori poate avea nevoie de o actualizare a software-ului pentru a remedia eventualele erori sau defecte care se ascund in sistemul sau de operare.

 

 

Sistemul de infotainment necesita repornire: daca intampinati dificultati in operarea sistemului de infotainment si nu pare sa raspunda corect la comenzile dvs., puteti incerca sa reporniti sistemul. La fel ca inchiderea si repornirea computerului sau a telefonului, acest proces va poate restabili sistemul la functionarea normala.

 

Probleme specifice sistemului

 

Ecranul tactil nu functioneaza: la unele vehicule care traiesc in climat rece, este posibil ca ecranul tactil sa nu functioneze imediat dupa ce porniti masina intr-o dimineata friguroasa. Alternativ, este posibil sa aveti o defectiune in conditii meteorologice neextreme.

 

Solutie: Este posibil ca unele ecrane tactile sa fie „incalzite” in conditii de frig. Odata ce masina produce caldura, ecranul tactil ar trebui sa functioneze normal. Alte cauze, care nu sunt legate de frig, ar putea fi o reglare a luminii prea scazuta, o siguranta arsa, o conexiune proasta in sistem sau o componenta defecta. Daca masina este calda, siguranta este in regula, iar reglarea luminozitatii nu functioneaza, contactati-ne pentru un diagnostic si o remediere.

 

 

Difuzoarele dvs. suna rau sau nu functioneaza deloc: difuzoarele masinii dvs. sunt conectate la unitatea principala a sistemului dvs. de infotainment prin cabluri care circula in intregul vehicul. Daca exista o problema, este posibil sa semnalati o pierdere a sunetului de la unul sau mai multe difuzoare, un zgomot trosnet, sunet de proasta calitate sau sunetul se poate intrerupe si intrerupe intermitent.

 

Probleme cu navigatia auto? Se rezolva

 

CD playerul nu functioneaza: in timp ce playerele CD (Compact Disc) sunt eliminate treptat din sistemele de infotainment care vin pe cele mai noi masini, exista inca o multime de vehicule care le au. Majoritatea CD playerelor sunt alcatuite dintr-un mecanism care accepta discul atunci cand il introduceti, il pune in pozitie, il invarte cu viteza mare, citeste si reda discul folosind un pickup cu laser si il scoate cand ati terminat cu el. Unele CD playere accepta cate un disc, iar altele pot detine mai multe discuri (galerie media), redand pe cel pe care il selectati. O defectiune a oricaruia dintre aceste subsisteme poate impiedica functionarea corecta a CD player-ului.

 

Solutie: Daca un CD nu poate fi scos, unele CD playere au o functie de resetare care functioneaza tinand apasat butoanele de pornire si de eject timp de 10 secunde. De asemenea, puteti incerca sa utilizati un kit de curatare a playerului CD daca unitatea reda, dar calitatea sunetului s-a deteriorat.

 

Orice lucru mai complicat este probabil sa necesite serviciile unui specialist in sisteme de infotainment: ca probleme precum un CD care se blocheaza in player, lentila laser care se murdareste.

 

 

Probleme de navigare prin GPS: sistemul de navigatie GPS din sistemul dvs. de infotainment primeste semnale de localizare geografica si ora trimise de la o retea globala de sateliti. Sistemul GPS din masina dumneavoastra utilizeaza aceste semnale pentru a planifica rute de la punctul de plecare pana la destinatia programata. Navigatia GPS este un sistem foarte fiabil, dar este posibil sa aveti unele probleme care sa interfereze cu buna functionare a acestuia.

 

Solutie: anumite obstacole, cum ar fi cladirile inalte sau muntii, pot bloca semnalele GPS (sistemul dvs. trebuie sa aiba o vedere libera a patru sau mai multi sateliti GPS pentru a functiona corect). Odata ce ati depasit astfel de obstacole, receptia GPS ar trebui sa revina. Daca radioul AM/FM si prin satelit nu functioneaza, dar CD player-ul functioneaza, este posibil sa aveti o problema cu antena (consultati sectiunea antena de mai sus). Daca nu auziti instructiunile, asigurati-va ca sunetul nu este dezactivat si ca volumul este ridicat. Daca nu puteti gasi o locatie, in special intr-o zona indepartata, ar putea exista o problema de cartografiere. Este posibil ca sistemul dvs. GPS de bord sa aiba nevoie de o actualizare. Contactati VagFix pentru a realiza aceasta actualizare.

 

 

Probleme de integrare a smartphone-urilor: cei mai importanti producatori de smartphone-uri, Apple si Google, au dezvoltat aplicatii pentru dispozitivele lor care se pot integra cu sistemele complexe de infotainment din masina de astazi. Majoritatea producatorilor de vehicule au returnat favoarea facand sistemele masinilor lor compatibile cu aceste aplicatii. Apple CarPlay si Android Auto permit soferilor sa acceseze redarea muzicii, mesageria, navigarea si alte functii ale telefonului lor direct prin ecranul tactil al sistemului de infotainment, precum si prin comenzi vocale.

 

Utilizarea Apple CarPlay sau Android Auto este o optiune mult mai sigura (si legala), in comparatie cu privirea la ecranul telefonului si incercarea de a opera dispozitivul in timp ce conduceti. In multe cazuri, aceste aplicatii bazate pe telefon sunt mai usor de utilizat si functioneaza mult mai bine decat sistemul de infotainment din masina, in special pentru functii precum navigarea si comenzile vocale. Chiar daca aceste dispozitive functioneaza de obicei bine impreuna, pot aparea probleme atunci cand incercati sa conectati telefonul la sistemul dvs. de infotainment.

 

Solutie: retineti ca toate limitarile smartphone-ului dvs. se vor aplica atunci cand il conectati la masina. Daca va aflati intr-o zona fara semnal, nu veti putea accesa acele servicii care necesita acest lucru. Daca aveti un telefon mai vechi, verificati manualul de utilizare pentru a verifica daca este compatibil cu sistemul de infotainment al masinii. Daca va conectati telefonul printr-un cablu USB si masina are mai multe porturi USB, verificati manualul pentru a vedea daca exista un anumit port care ar trebui utilizat pentru Apple CarPlay si Android Auto. Daca intampinati probleme la conectarea telefonului prin Bluetooth, ii puteti contacta.

 

Probleme cu navigatia auto? Se rezolva

 

Probleme cu camera retrovizoare: multe sisteme de infotainment incorporeaza o camera retrovizoare care afiseaza vederea din spate pe ecranul tactil, ori de cate ori transmisia este in marsarier. Acest lucru va ofera o vedere clara, fara obstacole a tot ce se afla in spatele vehiculului dvs. atunci cand dati cu spatele. Sistemul este alcatuit dintr-o camera montata undeva in spatele vehiculului, care trimite o imagine prin cablare catre ecranul tactil de pe tabloul de bord. Camera retrovizoare poate intampina o problema si nu reuseste sa trimita o imagine clara pe ecranul tactil, ceea ce face mersul inapoi mai dificil din cauza vizibilitatii reduse.

 

Solutie: mai intai verificati daca camera retrovizoare are o vedere clara si neobstructionata. Acest lucru poate fi cauzat de acumularea de zapada, gheata sau mizerie, sau un capac retractabil al camerei care este blocat si nu se poate deschide. Curatati orice resturi din jurul camerei si curatati obiectivul daca este necesar. Verificati sigurantele pentru a vedea daca exista una pentru capacul camerei care s-ar fi ars - inlocuiti-o, daca este necesar, numai cu una de aceeasi valoare. Daca acest lucru se intampla doar noaptea, luminile de rezerva ar putea fi stinse, privand astfel camera de lumina pe care trebuie sa o vada. Priviti in oglinda retrovizoare, comutati in marsarier si vedeti daca luminile de rezerva se aprind - aceasta ar putea fi o siguranta sau o defectiune a becului. Orice altceva dincolo de aceasta, inclusiv problemele de cablare si ecranul tactil, ar trebui lasat in seama mecanicului dumneavoastra.

 

 

Probleme Bluetooth: Majoritatea sistemelor de infotainment sunt compatibile cu Bluetooth, ceea ce permite telefonului sa se conecteze fara fir la acesta. Acest lucru va permite sa transmiteti in flux muzica de pe telefon si sa o ascultati prin difuzoarele masinii. De asemenea, va permite sa efectuati si sa raspundeti la apeluri telefonice fara maini folosind comenzile telefonului, difuzoarele si microfonul vehiculului. Daca exista o problema cu conexiunea fara fir Bluetooth, este posibil sa nu puteti utiliza telefonul in cel mai sigur mod posibil.

 

Solutie: In primul rand, asigurati-va ca Bluetooth-ul din telefon este pornit. Verificati daca atat telefonul, cat si masina sunt configurate in modul descoperibil, astfel incat ambele dispozitive sa se poata gasi si sa se imperecheze cu succes. Daca nivelul bateriei telefonului este scazut, conectati-l la o sursa de alimentare.

 

 

Pot conduce cu un sistem de infotainment defect?

 

Un sistem de infotainment prost defect va afecta capacitatea vehiculului dvs. de a va duce in siguranta de la Punctul A la Punctul B. Dar odata ce v-ati obisnuit si ati devenit dependent de toate tipurile diferite de informatii si divertisment care sunt atat de usor disponibile prin sistemul dvs. de infotainment, este greu sa aveti unul care nu functioneaza. Raspunsul scurt la intrebarea de mai sus este: depinde.

 

Pe de alta parte, daca unitatea dvs. principala se defecteaza si ecranul tactil nu functioneaza, aveti o decizie de luat.

 

Reparatia dureaza de regula 24 ore. Se emite certificat de garantie pentru 12 luni.

Puteti sa duceti unitatea la VagFix sau o puteti trimite prin curier.