Pareri despre procesoarele de laptop Celeron, Pentium si Atom

Pareri despre procesoarele de laptop Celeron, Pentium si Atom

Procesoare de laptop Celeron/ Pentium - performanta mediocra

Sunt ok pentru navigare pe Internet si daca vreti un laptop de bani putini Puncte slabe: gaming, productivitate slaba, performante reduse pentru editare video

Daca va uitati la cele mai ieftine laptopuri de pe piata, cel mai probabil acestea sunt echipate cu procesoare Celeron sau Pentium. Au si ele rolul lor: sa fie accesibile pentru cei care nu isi permit sa cheltuie prea multi bani pe un laptop sau nici nu sunt interesati de performante prea mari. Sunt ok pentru navigare pe internet, e-mai si productivitate medie. Cipurile Celeron se intalnesc frecvent pe Chromebook-uri, pentru ca sistemul de operare Google nu necesita performante atat de mari ca Windows. Daca vreti sa cumparati un laptop cu sistem de operare Windows atunci, ar trebui sa luati in calcul un model cu procesor Celeron sau Pentium doar daca pretul reprezinta preocuparea dumneavoastra numarul 1.

Pareri Procesor Celeron, Pentium si Atom

Pareri Procesor Celeron, Pentium si Atom

De ce sa ne indreptam catre alt tip de procesor?

Procesoarele Celeron au TDP-uri ce variaza de la 4 la 15 W. Celelalte nume ale procesoarelor Celeron care incep cu litera N au 4 pana la 6 W, iar cele a caror denumire se termian cu U au 15W si promit performante ceva mai bune. Durata de viata a bateriilor variaza foarte mult, in functie de capacitatea bateriei sistemului, dar sistemele cu cipuri de 4 sau 6 W tind sa fie mai ieftine si mai durabile.

Mai putin frecvente, dar ceva mai rapide, procesoarele Pentium au TDp-uri ce variaza intre 6 si 15 W, desi cele mai multe sunt fie de 6 fie de 7.5W. Unele laptopuri au procesoare ce permit performante multitasking si au o durata de viata a bateriei de peste 9 ore. Unele laptopuri Celeron sau Pentium sunt dual core, iar altele sunt quad core.

Asadar, pentru procesoarele Celeron, Pentium si Atom trebuie sa aveti in vedere ca sunt procesoare destul de slabe in comparatie cu un i7, i5 sau chiar un i3.