Recomandari dupa ce instalati Windows 10!

Recomandari dupa ce instalati Windows 10!

Atunci cand Windows 8 a fost lansat in anul 2012, foarte multi utilizatori s-au plans ca acest sistem de operare este confuz si greu de utilizat. Drept rezultat, Windows 10 arata mult mai familiar. Se aseamana versiunilor vechi de Windows.

Dar chiar si asa, unele modificari aduse ar pute aparea confuze si chiar deranjante. Daca inca tanjiti dupa Windows 7 sau Windows Xp, dar va doriti (sau sunteti nevoit) sa lucrati pe Windows 10, va sugeram cateva trucuri.

Simplificati meniul de Start

Recomandari dupa ce instalati Windows 10Recomandari dupa ce instalati Windows 10

Windows 10 are un meniul de Start extins, care este considerabil mai mare decat cele prezente pe versiunile anterioare. Cu toate acestea, daca preferati sa folosii meniul traditional, care era mai ingust, exista o solutie. In primul rand, dati jos (unpin) toate aplicatiile din meniul Start.In exemplul urmator, noi am renunati deja la toate aplicatiile, in afara de Calendar.

Recomandari dupa ce instalati Windows 10Recomandari dupa ce instalati Windows 10

Dupa ce ati renuntati la toate tile-urile, pozitionati mouse-ul pe marginea din dreapta a meniului de Start, apoi faceti click si trageti-l spre stanga, ca in poza urmatoare:

Ascundeti Cortana

Recomandari dupa ce instalati Windows 10Recomandari dupa ce instalati Windows 10

Cortanta este un alt instrument ce nu era prezent in versiunile anterioare de Windows. Cortana este de fapt un asistent virtual care va poate ajuta sa creati mementouri, sa gasiti fisiere si multe alte lucruri. Dar daca preferati sa nu il folositi – sau daca nu doriti sa vedeti pictograma sa in bara de activitati – puteti sa-l ascundeti. Pentru a face acest lucru, dati click pe bara de activitati, apoi selectati Cortana → Hide.

Folositi Control Panel in loc de aplicatia Settings

Spre deosebire de versiunile anterioare, in Windows 10 majoritatea setarilor de baza se pot modifica prin noua aplicatie Settings si nu din Control Panel. Cu toate acestea, inca sunt destul de multe setari pe care le puteti face din Control Panel (iar atunci cand nu se poate, veti fi redirectionat catre Settings). Pentru a deschide Control Panel, apasati tasta de Windows de pe tastatura, tastati Control Panel si apasati Enter.

Recomandari dupa ce instalati Windows 10Recomandari dupa ce instalati Windows 10

Folositi Internet Explorer in loc de Microsoft Edge

O alta schimbare majora in Windows 10 este Microsoft Edge, noul browser web implicit. Teoretic Microsoft Edge este mai sigur decat Internet Explorer si chiar mai rapid, mai compatibil cu WEB-ul modern. Insa daca preferati sa folositi Internet Explorer de cele mai multe ori, il puteti reinitializa ca browser web implicit.

Recomandari dupa ce instalati Windows 10 Recomandari dupa ce instalati Windows 10Recomandari dupa ce instalati Windows 10Recomandari dupa ce instalati Windows 10

1. Deschideti aplicatia Settings si selectati System. 2. Mergeti la aplicatiile Default. 3. Selectati Web browser si apoi alegeti Internet Explorer. Imediat Internet Explorer va deveni browserul web implicit.