Setari de afisare pe Mac OS X pentru o mai buna autonomie a bateriei

Setari de afisare pe Mac OS X pentru o mai buna autonomie a bateriei

Spuneti repede: care este cea mai consumatoare componenta a laptopului?

Daca ati raspuns "displayul" atunci aveti dreptate - in cea mai mare parte. Mai exact este vorba despre energia consumata pentru iluminarea pixelilor de pe ecranul laptopului.

Prin urmare, pentru a prelungi rezistenta bateriei ar trebui sa minimizati luminozitatea displayului. Pe un laptop cu Windows 10 sau un MacBook Apple puteti face acest lucru direct de la tastatura, dar exista si cateva setari care va vor ajuta sa automatizati procesul.

Iata cum puteti seta afisarea pe un Mac OS X pentru ca bateria sa aiba o autonomie mai buna

Deschideti "System Preferences" si dati click pe "Display". In tabul "Display", veti vedea un slider pentru luminozitate (Brightness). Minimizati-l pana intr-un punct in care luminozitatea nu este deranjanta pentru ochii dumneavostra. Un ecran cu luminozitate scazuta ajuta la cresterea duratei de viata a bateriei si este mai gentil cu ochiul dumneavoastra, cu exceptia cazului in care stati in lumina directa a soarelui si aveti nevoie de luminozitate maxima pentru a vedea textul si imaginile.

Sub cursorul glisant exista o caseta de selectare pentru reglarea automata a luminozitatii, care poate ajuta sau nu la prelungirea duratei de viata a bateriei. Daca folositi laptopul mai ales intr-un birou foarte bine luminat sau intr-un loc insorit la micul dejun, dezactivati setarea, astfel incat sistemul de operare OS X sa foloseasca luminozitatea ecranului pentru a compensa luminozitatea mediului din jur. Ar fi mai bine sa minimizati manual luminozitatea. Desigur si invers este valabil. Daca lucrati de obicei noaptea intr-o camera intunecata sau aveti lumina oscura la birou, bifati caseta si lasati sistemul de operare OS X sa reduca luminozitatea.

Autonomie baterieAutonomie baterie

Mai exista inca o setare legata de afisarea ecranului la Energy Saver din System Preferences. Bifati caseta pentru "Slightly dim" cand laptopul este pe baterie.