Sfaturi de maximizare a duratei de viata a unei baterii de laptop

Sfaturi de maximizare a duratei de viata a unei baterii de laptop

Aveti probleme cu o bateria? E normal ca in timp durata de viata a bateriei sa scada. Daca trebuie sa o inlocuiti complet va asteptam la Service OnLaptop cu cele mai fiabile produse, cu reparatii durabile si o paleta completa de servicii pentru repunerea laptopurilor pe picioare.

Ca sa ne intoarcem la baterie, vrem sa va spunem ca exista cateva lucruri pe care le puteti face pentru a creste durata de viata a unei baterii. Si de multe ori se merita sa faceti acest lucru. Daca la inceput vi se va parea complicat sa tineti seama de ele, in timp toate acestea vor deveni obisnuita, un lucru normal care poate fi extrem de eficient pentru bateria si laptopul dumneavoastra.

Baterie laptop

Baterie laptop

Cand cumparati o baterie noua pentru laptopul dumneavoastra de la Service OnLaptop primiti o baterie originala cu garantie 12 luni si montaj gratuit. Dupa ce o achizitionati, incarcati-o la 100%, descarcati-o complet iar apoi incarcati-o din nou la 100%. Lucrul acesta se face pentru a ajuta bateria sa-si aminteasca exact care este sarcina electrica pe care trebuie sa o sustina. Din acest moment, mai departe nu va mai fi nevoie sa descarcati complet bateria, dar atunci cand o incarcati e bine sa o lasati sa ajunga la 100%. De cate ori este posibil, folositi alimentatorul. Cele mai multe laptopuri se vor reincarca mai rapid. Alt sfat este sa nu expuneti laptopul si bateria la temperaturi ridicate. Asta pentru ca o temperatura prea mare duce la defectarea sa intr-un timp scurt.

Scaderea activitatii unitatii de disc. Pentru a minimiza frecventa cu care hdd-ul trebuie sa se roteasca pentru a accesa datele, este recomandat sa defragmentati hdd-ul periodic. Acest lucru optimizeaza plasarea datelor pe unitate, astfel incat sa poata fi accesate intr-un timp mai scurt. Pentru defragmentare mergeti in Start/ Programs/ Accesorii si System Tools. In afara de acest lucru puteti optimiza fisierul de paginare Windows. Aceasta este zona de pe hdd care serveste ca memorie virtuala ori de cate ori RAM-ul este plin. Pentru a face modificari mergeti in System/Advanced/Performance Settings/Advanced/Virtual Memory Change. Setati aici dimensiunea initiala si maxima a fisierului de paginare - trebuie sa fie de 1.5 ori mai mare decat capacitatea memorie instalate.

Caldura este un factor deosebit de important care poate afecta bateria. Pentru a evita ca laptopul sa se incinga va asteptam la Service OnLaptop pentru o curatare completa a laptop-ului. Este recomandat sa faceti acest lucru cel putin de doua ori pe an. Dumneavoastra cand ati fost intr-un service pentru o curatare profesionala?Produse recomandate