Simptome care arata ca hdd-ul dumneavoastra va pica foarte curand

Simptome care arata ca hdd-ul dumneavoastra va pica foarte curand

In mod normal fotografiile, filmuletele, fisierele audio si documentele personale sunt stocate pe hard disk. Pe aceste hard diskuri stocam cele mai importante fisiere si cele mai pretioase amintiri si poze pe care ne-am dori sa le pastram pentru totdeauna.

Imaginati-va ca pierdeti dintr-o data toate pozele si documentele personale pe care le aveti salvate in laptop. Poate fi vorba despre un filmulet hazliu pe care l-ati facut de Craciun sau la prima aniversare a fiicei dumneavoastra. In acest articol discutam despre diferitele simptome si cauze ale defectiunii hard diskurilor.

1. Hard diskul este prea vechi.

Un hard disk vechi poate fi unul din cele mai amenintatoarea lucruri la adresa fisierelor dumneavoastra importante. Hard diskul are in medie o durata de viata cuprinsa intre 5 si 10 ani, dar longevitatea depinde in parte de producatori si de tipul hard diskului. Durata de viata poate varia in functie de schimbarile de umiditate, miscare si temperatura. Majoritatea persoanelor de azi detin un laptop si un hard disk extern, care are o durata de viata realista intre 3 si 5 ani - nu e mult daca vreti sa sotcati date esentiale periodic. Avand in vedere aceste intervale destul de scurte, este important sa faceti copii de rezerva a datelor pe care nu doriti sa riscati sa le pierdeti. Faceti back-up frecvent.

HDDHDD

2. Laptopul devine greoi in functionare, da ecrane albastre si se blocheaza frecvent.

Un alt simptom care arata ca hard diskul este pe cale sa pice se refera la performantele scazute ale notebook-ului pe care il folosit. Cand observati aceste semne este momentul sa faceti copii de rezerva, sa rulati teste de hard disk si in caz de hard disk defect sa mergeti in service pentru reparatie sau inlocuire. Daca laptopul continua sa aiba aceste simptome dupa o proaspata instalare sau in Safe Mode, atunci cel mai probabil se va defecta foarte curand.

3. Date corupte.

Daca fisierele nu se deschid sau laptopul spune ca fisierele sunt corupte dupa ce au fost salvate, atunci acesta este un simptom comun ce arata ca hard diskul se va defecta curand. Ar trebui sa incepeti imediat sa faceti backup.

4. Zgomote anormale.

Inainte ca alte simptome de defectiune sa devina evidente, este posibil sa incepeti sa auziti sunete ciudate repetitive din zona hard diskului. Expertii in recuperarea de date numesc aceste zgomote drept "sunetul mortii". Ce se intampla de fapt: capul hard diskului incearca sa scrie datele si sa "vada" erorile.