Tu stii cum sa iti protejezi datele confidentiale?

Tu stii cum sa iti protejezi datele confidentiale?

Pierderea de date este o problema serioasa pentru toate companiile care utilizeaza orice tip de sistem de calcul – iar cele care nu se lovesc de aceasta problema sunt putine. Datele sunt pentru companii ceea ce este benzina pentru masini si fara ele, acestea nu ar putea rula.

 

Pierderea datelor este o problema majora pentru companiile de toate dimensiunile si are ca rezultat pierderea de timp, bani si fisiere importante. O mare parte din aceste informatii sunt esentiale pentru a succesul afacerii si, deoarece sunt adesea de neinlocuit, pierderea lor poate provoca intarzieri serioase in operatiunile afacerii.

 

Acesta este un pret mare de platit, avand in vedere ca protejarea datelor dvs. poate fi mult mai putin costisitoare.

 

Unele dintre cele mai vulnerabile afaceri sunt cele din sectorul financiar. Bancile si serviciile financiare detin o multime de informatii extrem de sensibile, cum ar fi numere de carduri, coduri numerice, date de nastere, adrese si numere de telefon.

 

Prin atacuri cibernetice si dezastre naturale inevitabile, datele sensibile pot fi pierdute intr-o clipa.

 

Pentru firmele financiare mici, proprietarii de afaceri trebuie sa stie cum sa previna o incalcare a datelor, precum si cum sa se protejeze impotriva pierderii intentionate a datelor si a stergerii accidentale deopotriva.

 

Astazi vom discuta despre una din amenintarile informatice ce va pot aduce intr-o situatie neplacuta.

 

Atacurile cibernetice folosind ransomware sau malware

 

Hackerii care folosesc virusi si programe malware pot obtine acces neautorizat la sistemul dvs. informatic, de unde ar putea fura si sterge date importante. Cu acces suficient, acestia pot chiar deteriora intregul server si sistemele de retea.

 

In ultimii ani, amenintarile la adresa securitatii cibernetice au devenit o problema mult mai frecventa pentru institutiile financiare. Cercetarile arata ca pana la 75% din toate incalcarile de date sunt rezultatul hacking-ului si programelor malware. Necesitatea unor masuri cuprinzatoare de securitate cibernetica este acum esentiala.

 

Serviciile financiare se situeaza destul de jos in ceea ce priveste numarul de incalcari ale datelor cu care se pot confrunta –7% in 2019. Aceasta este comparativ cu 42% pentru companii si 36% pentru firmele de asistenta medicala. Dar acest aparent scazut 7% din incalcari a dus la 62% din toate informatiile sensibile pierdute.

 

Potrivit lui Anarug Kahol, CTO al Bitglass, „Hacking-ul si programele malware conduc acuzatiile impotriva serviciilor financiare, iar costurile asociate cu incalcarile sunt in crestere.”

 

Costul pe atacuri (cele care afecteaza peste 100 de milioane de persoane) in serviciile financiare a crescut, de asemenea, si este depasit doar de cele ale asistentei medicale.

 

Tu stii cum sa iti protejezi datele confidentiale?

 

Una dintre cele mai comune metode prin care hackerii obtin acces la computerele dvs. este prin intermediul programelor malware ascunse intr-un atasament de e-mail, trimis de obicei printr-o adresa oficiala falsa. Receptorii care nu sunt constienti deschid atasamente care descarca sau executa software rau intentionat pe dispozitiv.

 

Aceste escrocherii prin e-mail fac, de asemenea, publicitate  pentru software fals si descarcari gratuite online, de obicei deghizat in software antivirus.

 

Alte metode mai putin cunoscute includ reclamele deturnate care plaseaza cod intruziv pe site-uri web legitime. Infractorii cibernetici fac acest lucru cumparand reclame, apoi corupandu-le sau deturnand un server publicitar sau un cont publicitar.

 

Daca serverele dumneavoastra au masuri de securitate si firewall inadecvate, computerele dumneavoastra sunt in pericol. Parolele simple si partajate reprezinta, de asemenea, o amenintare pentru retelele de computere ale organizatiei dvs. Odata ce hackerii au acces la computerul dvs., ei pot captura nume de utilizator si parole care au fost introduse pe tastatura.

 

Partea cea mai riscanta pentru o afacere este ca hackerii pot trimite programe malware prin e-mailurile companiei, odata ce au acces la computerul unui angajat. Aceasta inseamna ca toti angajatii dvs. ar putea cadea victime ale e-mailurilor rau intentionate, deoarece ar presupune ca deschid un e-mail de la un coleg.

Programele malware reprezinta, de asemenea, o amenintare majora pentru institutiile financiare, deoarece poate copia traficul care se deplaseaza in reteaua dvs., inclusiv informatii personale si financiare.

 

Tu stii cum sa iti protejezi datele confidentiale?

 

Consecintele pierderii de date

 

Iata primele patru surse care pot duce la o incalcare a confidentialitatii

 

    Atacuri cibernetice — Hackerii rau-intentionati folosesc instrumente cibernetice, cum ar fi malware, e-mailuri de phishing, skimming si alte tehnici de inginerie sociala pentru a va fura informatiile private.

Ori de cate ori un hacker va fura datele, o face pentru a va santaja.

Un criminal va poate vinde datele sau va poate folosi informatiile private ca parte a unei scheme de spionaj. In cele mai multe cazuri, are loc o incalcare cibernetica pentru ca infractorii sa faca bani.

 

Fiecare pierdere de date slabeste marca unei afaceri, ceea ce duce la neincrederea din partea aclientilor. Daca acestia nu cred ca ii protejezi in mod corespunzator, vor pleca. Simultan, concurentii tai pot profita de publicitatea din jurul incalcarii datelor tale si pot contacta clientii tai pentru a-i castiga de partea lor.

 

Concluzia este ca veti pierde clienti din cauza unei incalcari a confidentialitatii, asa ca de ce sa asteptati ca o acest lucru sa se intample?

 

Afacerile inteligente lucreaza la prevenire si ar trebui si tu!

 

 

    Pierderea dispozitivelor — Daca vreunul dintre dispozitivele dvs. este pierdut sau furat, sunteti vulnerabil la o incalcare a confidentialitatii. Hackerii pot accesa laptopuri furate, smartphone-uri, pad-uri digitale, unitati digitale si orice alte dispozitive de stocare a datelor.

 

    Eroare umana — Fiecare utilizator de laptop sau telefon poate face click pe linkuri suspecte. Uneori, se partajeaza date sensibile pe adrese de e-mail gresite sau folosesc internetul public in cafenele, unde hackerii stau in alerta pentru a fura date. Rapoartele arata ca 20% din toate hackurile se datoreaza neglijentei angajatilor.

 

    Furtul de date din partea angajatilor — uneori, angajatii fura in mod deliberat date protejate cu rea-intentie.

 

Expertii nostri IT vor discuta consecintele unei incalcari a datelor, astfel incat sa puteti incepe sa lucrati la noua strategie de securitate cibernetica cat mai curand posibil.

 

 

Preveniti un atac malware

 

Dezvoltarea unei bune protectie a datelor impotriva atacurilor malware poate fi foarte frustranta, deoarece va confruntati cu o amenintare care evolueaza constant. Hackerii creeaza mereu noi modalitati de a se infiltra in sistemele tale si de a evita blocarea de catre software-ul tau antivirus.

 

Iata cateva dintre cele mai de baza modalitati de a va proteja computerele de antivirusuri.

 

            Instalati si actualizati software-ul antivirus.

            Utilizati un firewall actualizat.

            Utilizati parole complexe pentru toti angajatii.

            Actualizati-va in mod regulat sistemele de operare, aplicatiile si browserele.

            Instruiti toti angajatii sa nu deschida niciodata mesaje spam.

            Opriti computerul atunci cand nu il utilizati pentru perioade lungi de timp.

            Protejati-va reteaua utilizand o configuratie securizata, criptata.

            Utilizati autentificarea cu doi factori atunci cand accesati date online.

            Criptati hard disk-urile, dispozitivele USB si traficul web.

 

Prevenirea pierderii datelor nu trebuie sa fie stresanta. Angajand o firma experta in securitate cibernetica, puteti asigura siguranta afacerii dvs. De exemplu, puteti obtine un software antivirus care se actualizeaza automat in fiecare zi. Software-ul ar trebui sa fie capabil sa detecteze si sa elimine semnele de malware, sa va gestioneze aplicatiile web si sa asigure securitatea site-ului web rezistenta la hackeri.