Vrei sa faci upgrade la laptop?

Vrei sa faci upgrade la laptop?

De multe ori cand un laptop nu mai functioneaza conform asteptarilor, utilizatorul vrea sa-l upgradeze. Adeseori primim in service clienti care vin cu laptopul si ne intreaba cum pot sa mareasca performanta acestuia.

In primul rand trebuie sa stiti daca laptopul dumneavoastra poate fi upgradat. Nu in ultimul rand trebuie sa vedeti daca faptul ca laptopul nu functioneaza cum vreti se datoreza insuficientei resurselor hardware sau unor probleme soft sau defectiuni ale componentelor. Daca problemele se rezolva, laptopul functioneaza mai rapid si automat nu va mai puneti problema de upgrade.

Dar sa presupunem ca intr-adevar laptopul este ok ca functionalitate, dar este depasit ca si performante. In aceasta situatie trebuie vazut daca permite upgrade. Aceste imbunatatiri se pot aduce pe partea e hard disk si pe partea de memorie. Mai putin se poate inlocui un procesor pe un laptop - de fapt acest lucru este extrem de rar. La fel, daca vreti sa jucati ceva mai performant si constatati ca va trebuie o placa video mai buna, nu veti putea atasa laptopului o placa video suplimentara, asemenea unui pc. Cele mai multe laptopuri vin cu video incorporat si nu au slot separat de adaugare placa video. De asta exista laptopuri de jocuri si grafica ce vin cu placi video dedicate.

Prin urmare, raman memoria si hard diskul. Daca aveti noroc si laptopul mai are loc de memorie suplimentara sau suporta mai multa memorie (prin inlocuirea modulelor existente cu unele de capacitate mai mare) atunci exista mari sanse ca laptopul sa se miste mai bine. Memoria ii confera un impuls important. Cat priveste HDD-ul, daca adaugati unul de capacitate mai mare nu se va reflecta neaparat in performanta generala a laptopului. HDD-ul tine mai mult de stocare. Dar atentie. Un SSD poate fi lozul castigator pentru dumneavoastra. SSD-urile, desi au capacitati mici de stocare, au avantajul vitezei de acces a datelor. Prin urmare, se merita sa upgradati laptopul si sa-l echipati cu un ssd.

Laptopul dumneavoastra in ce stare se afla? Sunteti multumit de performantele sale? Daca credeti ca ar putea fi imbunatatit dar nu siti exact cum, va asteptam in service cu solutii bune si viabile. Tehnicienii nostri vor fi bucurosi sa analizeze starea hardware si software a laptopului, sa contureze un diagnostic complet si sa va propuna solutii pertinente in legatura cu imbunatatirea performantelor sale.