WhatsApp poate acum sa puna pe silent apelurile de la numere necunoscute

WhatsApp poate acum sa puna pe silent apelurile de la numere necunoscute

ꙮ Dupa rapoarte recente de apeluri spam, Meta a adaugat o noua optiune la serviciul sau de mesagerie pentru a elimina „spam, escrocherii si apeluri de la persoane necunoscute”.

 

ꙮ Protejarea confidentialitatii mesajelor tale ramane forta principala a ceea ce se construieste la WhatsApp. In timp ce criptarea end-to-end este fundamentul pentru a se asigura ca apelurile si mesajele dvs. sunt sigure, compania continua sa adauge mai multe straturi de confidentialitate, inclusiv Chat Lock lansat recent pentru a proteja chaturile sensibile.

 

Cea mai recenta functie a WhatsApp poate opri automat apelurile primite daca provin de la un numar necunoscut, a anuntat compania Meta astazi. Setarea este disponibila accesand setarile WhatsApp, apasand pe „Confidentialitate”, selectand „Apeluri” si activand comutatorul „ Silence Unknown Callers”. WhatsApp spune ca functia va ajuta „sa elimine spam-ul, inselaciunile si apelurile de la persoane necunoscute pentru o protectie sporita”.

 

Cand este activata, functia reduce la tacere toate semnele de apeluri primite de la numere necunoscute, inclusiv alertele sonore si vizuale din aplicatie. Cu toate acestea, apelurile oprite vor aparea in continuare in lista dvs. de apeluri recente cu o nota „apelant necunoscut oprit” langa ele, in cazul in care doriti sa apelati inapoi.

 

WhatsApp poate acum sa puna pe silent apelurile de la numere necunoscute

 

Adaugarea acestei caracteristici vine dupa rapoartele privind o crestere a apelurilor spam, care afecteaza in special utilizatorii indieni. Acum o luna, TechCrunch a raportat ca WhatsApp a introdus un nou sistem de aplicare care folosea invatarea automata pentru a reduce cantitatea de apeluri spam cu 50%. Acum, cu noua functie de tacere din aplicatie, utilizatorii pot incerca sa reduca la tacere orice apel spam care nu este capturat de filtrele automate ale serviciului.

 

Pe langa functia de tacere, WhatsApp spune ca adauga si o noua functie „Verificare confidentialitate”, care este conceputa pentru a informa utilizatorii despre optiunile de confidentialitate si securitate pe care le ofera WhatsApp, pas cu pas. Verificarea acopera mai multe categorii, inclusiv permiterea utilizatorilor sa aleaga cine ii poate contacta si adaugarea de securitate suplimentara contului lor, cum ar fi verificarea in doi pasi sau necesitatea autentificarii biometrice pentru a deschide aplicatia.