Windows 10 KB4556799 – probleme dupa update

Windows 10 KB4556799 – probleme dupa update

Windows 10 KB4556799 este un nou update pentru Windows 10, care din pacate prezinta probleme pentru cativa utilizatori.

KB4556799, care este un update pentru securitate, cauzeaza probleme legate de sunet si posibile pierderi ale datelor din laptop.

Utilizatorii care utilizeaza Windows 10 mai 2019 Update si Noiembrie 2019 Update raporteaza ca actualizarea aduce o gama larga de probleme, printre care amintim adaptor audio nefunctional, profil temporar al utilizatorului, BSOD si chiar un mesaj de eroare neinformativ in timpul instalarii.

Aceste probleme se pare ca afecteaza doar cativa utilizatori si nu toate instalarile de Windows 10.

Conform rapoartelor utilizatorilor, Windows 10 reseteaza toate configuratiile driverului audio si chiar elimina driverul audio Realtek. Altii au remarcat ca dispozitivele lor audio nu transmit sunet atunci cand este instalata actualizarea.

„Cu aceasta actualizare, dispozitivele mele audio au fost complet stricate. Am drivere audio Realtek si nu pot reda nimic prin difuzor nici chiar prin casti. Problema apare atat pe desktop cat si pe Surface Pro 6. Am dat click pe pictograma Sound si am initiat Troubleshooting, care a spus ca setarile audio nu pot fi incarcate. Am dezinstalat actualizarea si acum sunetul a revenit ”, a scris un utilizator.

„Am instalat actualizarea si driverele audio lipsesc. Troubleshooting nu functioneaza si nu pot dezinstala actualizarea, deoarece butoanele din Setari nu functioneaza” a scris un alt utilizator.

 

Daca ai optiune pentru setari avansate pentru dispozitivul tau audio, poti intampina urmatoarele probleme dupa instalarea actualizarii:

 

    Probleme de redare.

    Distorsionarea sunetului.

    Dispozitivele audio nu transmit sunetul.

    Sunetul se aude simultan prin casti si boxe.

 

Cum se rezolva problemele audio cauzate de KB4556799

 

Daca intampini probleme cu sunetul dupa update, urmeaza pasii acestia:

 

1.Click-dreapta pe iconita de volum din taskbar.

 

Windows 10 KB4556799

 

2.Deschide panoul de setari.

 

Windows 10 KB4556799

 

3.Click pe Sound Control Panel in meniul setari.

 

4.Sub tabul Playback, click dreapta pe Realtek Speakers pentru a deschide fereastra de proprietati.

 

Windows 10 KB4556799

 

5.Sub tabul Advanced, debifeaza Audio enhancements.

 

Windows 10 KB4556799

 

6.Click pe OK pentru a salva modificarile.

 

Daca nu functioneaza ar trebui sa elimini complet actualizarea. Acest lucru poate fi realizat accesand pagina Update & Security din Setări, Advanced options. (vezi la punctul 6 din acest articol cum poti face asta.)