Windows 10 mai rapid - Ultilitatea instalarii Windows-ului 10 pe laptop

Windows 10 mai rapid - Ultilitatea instalarii Windows-ului 10 pe laptop

Windows 10 mai rapid - Ultilitatea instalarii Windows-ului 10 pe laptop

Folosirea Windows-ului 10 ca sistem de operare in detrimentul Windows-ului 7 sau 8 va accelara capacitatea laptopului dumnevoastra de a putea fi utiliat la iesirea din modul “sleep”. Afirmam aceste lucruri in cunostinta de cauza, avand in vedere ca am testat 5 modele de laptop, iar cel pe care era instalat sistemul de operare Windows 10 a pornit de 2 ori mai rapid fata de celelalte.

Acest lucru poate fi de un real ajutor studentilor sau omenilor de afaceri aflati contra timp.

Windows 10 mai rapidWindows 10 mai rapid

Instalare si testare Windows 10 pe laptop

Dar haideti sa vedem, concret, in ce consta diferenta de timp dupa instalarea sistemului e operare Windows 10. In cazul unui HP ZBOOK15 U acesta a inregistrat cea mai mare imbunatatire prin trecerea de la Windows 7 la Windows 10- de la 4 secunde timp de iesire din modul sleep la 1,38 secunde. In cazul unui Lenovo IdeaPad 100 trecerea de la Windows 8.1. la Windows 10 a inregistat o imbunatatire de 1.61 secunde, fata de 3,93 secunde- initial Pentru DELL XPS 13 am remarcat o imbunatatire de la 4,23 la 2.8 secunde, in timp ce pentru Microsoft Surface 3 timpul de pornire s-a redus la 1.16 secunde, fata de 1,63 secunde, cat erau initial.

Instalare Windows 10 si utilizare in aplicatii

Am testat insa Window 10 si in alte privinte, insa nu putem spune ca rezultate au fost la fel de spectaculoase. Am luat, spre exemplu Geekbench 3- care este extrem de popular in ceea ce priveste masurarea procesorului, memoriei si analizarea performantei grafice- insa schimbarile nu au fost nici pe departe semnificative.

Am masurat viteza de pornire– cat timp ii ia practic unui laptop sa porneasca- si am constatat ca pentru ASUS G751JY RAID SSD cu Windows 8 initial, trecerea Windows 10 este cea mai buna alegere inregistrand o scadere a timpului de pornire cu peste 8 secunde (de la 15,62 la 7,26). Insa in cazul Lenovo IdeaPad 100, cel pe care l-am luat ca etalon pentru imbunatairea semnificativa a timpului in cazul trecerii de la modul sleep la modul active, in acest caz lucuruile au stat cu totul altfel, inregistrand o crestere a timpului de pornire in cazul instalarii Windows-ului 10, cu peste 3 secunde.

Curios sau nu, nu exista niciun motiv plauzibil pentru care unele dispozitive s-au comportat mai bine ca altele. In timp ce pentru ASUS G751JY si Dell XPS 13 Windows 10 s-a potrivit de minune, pentru Lenovo IdeaPad100 si HP Zbook 15U actualizarile producatorilor sunt inca in standby, in cazul Windows-lui Surface Pro 3 inregistrandu-se chiar cel mai mic salt in performanta.

Exceptand timpul de pornire din modul Sleep, nu ar trebui sa va asteptati totusi la mari imbunatatiri prin trecerea la Windows 10. In orice caz insa, trecere din modul Sleep in cel mult 2 secunde poate ajuta cu fiecare zi performanta laptoului dumneavoastra.