11 aplicatii Android uimitoare care vor schimba modul de utilizare a telefonului – partea 2

11 aplicatii Android uimitoare care vor schimba modul de utilizare a telefonului – partea 2

In articolul precedent am prezentat o parte din aplicatii, continuam seria.

 

1.MacroDroid

 

Elimina plictiseala din sarcinile obisnuite pe care le faci in fiecare zi transformandu-le in macrocomenzi, o serie de comenzi care se intampla automat.

 

MacroDroid este similar cu populara aplicatie de automatizare Android Tasker. Dar utilizarea eficienta a Tasker pentru sarcini mai complexe are o curba de invatare incredibil de abrupta, iar MacroDroid este o aplicatie pe care o poti instala si incepe sa o utilizezi instantaneu.

 

Aplicatia are nevoie sa configurezi minim doua setari - o actiune care va fi solicitata de un declansator. Deci, conectarea la casti ar putea fi declansatorul, iar actiunile corespunzatoare ar putea fi lansarea automata a aplicatiei Spotify si ajustarea nivelului de volum.

 

Sau poti trece telefonul la modul Avion (actiunea) noaptea (declansatorul). De asemenea, i-ai putea spune sa citeasca mesajele text cu voce tare atunci cand telefonul se afla intr-o statie de andocare pentru masina.

 

Poti adauga constrangeri optionale pentru a regla fin conditiile in care macro-ul poate rula. Acest lucru ofera aplicatiei si mai multa putere, iar macro-urile pot fi la fel de simple sau complexe pe cat ai nevoie.

 

Download: MacroDroid

 

11 aplicatii Android uimitoare care vor schimba modul de utilizare a telefonului

 

2.IFTTT

 

In timp ce MacroDroid este perfect pentru automatizarea pe dispozitiv, IFTTT face acelasi lucru si pentru serviciile web. Aplicatia oficiala IFTTT iti va permite sa creezi applet-uri care conecteaza doua servicii sau dispozitive bazate pe internet, cu telefonul tau Android ca hub central.

 

Posibilitatile sunt aproape nelimitate. Poti utiliza IFTTT pentru a controla dispozitivele inteligente, pentru a trimite automat un tweet, pentru a primi alerte SMS pentru programarile din Google Calendar sau pentru a primi notificari privind scaderea pretului pentru produsele pe care doresti sa le cumperi. Odata ce il vei pune in functiune, te vei intreba cum de nu ai stiut de el pana acum - IFTTT este cu siguranta una dintre cele mai interesante aplicatii din Magazinul Play.

 

Download: IFTTT

 

11 aplicatii Android uimitoare care vor schimba modul de utilizare a telefonului

 

3.Gesturi pe ecran

 

Cele mai noi versiuni de Android au controale gestuale destul de bune, dar chiar si ele pot fi destul de limitate. Acestea functioneaza doar in partea de jos a ecranului si nu ofera multe facilitati.

 

Gesturile pe ecran complet remediaza acest lucru. Face gesturile sa functioneze oriunde de-a lungul marginilor stanga, dreapta si inferioara ale afisajului. Si permite, de asemenea, sa atribui doua functii fiecarei margini - una pentru o miscare scurta si una pentru o miscare lunga. Nu iti place sa gllisezi in jos pentru bara de notificare? Apoi gliseaza in sus!

 

Aceste optiuni suplimentare iti permit sa ontroloezi volumul, sa lansezi Asistentul Google, sa pornesti lanterna si multe altele.

 

Download: Full Screen Gestures

 

11 aplicatii Android uimitoare care vor schimba modul de utilizare a telefonului