5 cele mai bune aplicatii de scanare de documente

5 cele mai bune aplicatii de scanare de documente

Cu ani in urma, daca ati dori tsa convertiti documentele de hartie intr-un format digital, ar fi trebui sa aveti acces fie la un scaner, fie la o imprimanta sofisticata care putea scana pentru dvs.

Acum nu mai este cazul.

Daca aveti un smartphone sau o tableta, puteti pur si simplu sa descarcati si sa utilizati una dintre numeroasele aplicatii de scanare a documentelor pentru a converti documente pe hartie in fisiere PDF sau imagini digitale.

In acest articol, vom arunca o privire la unele dintre cele mai bune aplicatii de scanare mobila pe care le puteti descarca astazi!

 

Ce sunt aplicatiile de scanare si pentru ce sunt folosite?

 

Dupa cum sugereaza si numele, aplicatiile de scanare va permit sa va convertiti documentele de hartie intr-un format digital. Aceasta implica scanarea tuturor, de la chitante pana la facturile de la munca.

Cel mai bun lucru despre aceste aplicatii este ca multe dintre ele pot fi descarcate gratuit. Aceasta inseamna ca nu mai este nevoie sa cumparati software si hardware scump de recunoastere optica a caracterelor (OCR).

Un alt avantaj al utilizarii aplicatiilor de scanare este ca acestea va permit sa editati fisierul dupa cum este necesar inainte de a salva. Astfel, puteti avea o copie mai exacta a fisierelor dvs.

 

In plus, mai multe aplicatii ofera servicii suplimentare pentru un mic cost extra pentru a va ajuta sa organizati si sa optimizati inregistrarile digitale. Cateva exemple ale caracteristicilor oferite de aceste instrumente includ functionalitatea avansata de editare, stocarea in cloud si sortarea automata a documentelor.

 

Ce face o aplicatie de scanare de documente grozava?

 

Pentru a evalua o aplicatie de scanare, va trebui sa creati un cont pe platforma. Aceasta poate fi accesibila online sau ca program descarcabil.

Dupa aceea, veti dori sa efectuati teste pe program. Iata cateva lucruri de cautat intr-o aplicatie buna de scanare:

 

Scanare automata: chiar daca fiecare aplicatie de scanare va poate scana documentele, alegeti-le pe acelea care va vor face cat mai usor posibil prin scanarea automata.

Precizie: verificati cat de bine scaneaza OCR documentul.

Organizarea fisierelor: luati in considerare cat de bine gestioneaza aplicatia stocarea, partajarea, publicarea si exportul documentelor scanate.

Personalizare: scanarea si digitizarea documentelor ar putea fi primul pas al unui proces mult mai lung. A avea capacitatea de a va personaliza documentele este deosebit de important daca doriti sa adaugati text suplimentar, o semnatura, filigrane sau securitate suplimentara cu o parola.

Moduri de scanare: deoarece este posibil sa doriti sa scanati diferite tipuri de documente, de la acte de identitate si pasapoarte la manuale si facturi, diferite moduri de scanare disponibile ar putea fi utile in acest scop.

 

Top 5 aplicatii de scanare de documente

Iata primele 5 alegeri ale noastre pentru cele mai bune scanere de documente disponibile pe piata:

 

1.Aplicatia HP Smart

 

Beneficii:

Economisiti timp cu comenzile rapide

Usor de folosit

Partajati si trimiteti prin fax documente cu usurinta

Una dintre cele mai bune aplicatii de scanare pe care le puteti descarca chiar acum este HP Smart.

 

Cu aceasta aplicatie, puteti captura imagini folosind camera, inainte de a partaja acele imagini prin e-mail si cloud. In plus, programul va ofera posibilitatea de a modifica si imbunatati calitatea fotografiei.

Tot ceea ce aveti nevoie, de la cropuire pana la imbunatatirea culorilor, este inclus atat in ​​aplicatia mobila, cat si in editia desktop a programului. In plus, aveti optiunea de a salva fisierul in format JPG sau PDF cu usurinta.

 

De asemenea, HP Smart va permite sa creati comenzi rapide cu un singur click, ceea ce inseamna ca puteti face sarcini de rutina mai rapid. Aceasta include tiparirea si trimiterea prin fax a documentelor dvs. Astfel, veti economisi timp si efort, asigurandu-va in acelasi timp ca toate lucrarile sunt efectuate corect.

Ca rezultat al tuturor acestor caracteristici, aplicatia HP Smart se numara printre cele mai bune aplicatii de scanare de documente disponibile pe piata.

 

2.Adobe Scan

 

Beneficii:

Usor de folosit

Conexiune fara intreruperi

Descarcare gratuita

 

La scanarea documentelor de hartie in forma digitala, unul dintre cele mai utilizate formate este PDF. Acest format de document este foarte portabil (usor de trimis, vizualizat si editat). Deoarece Adobe a dezvoltat formatul PDF, se asteapta ca aceasta aplicatie sa raspunda cerintelor marii majoritati a utilizatorilor sai.

Daca aveti un dispozitiv mobil cu Android sau iOS, puteti utiliza software-ul gratuit Adobe Scan pentru a transforma rapid si usor documentele de hartie in PDF-uri care pot fi cautate, doar facand o fotografie cu camera dispozitivului. Mai mult, puteti previzualiza fisierul in mai multe dimensiuni, precum si sa rasturnati, decupati si ajustati nuantele dupa cum este necesar.

 

Poate ca cel mai mare punct forte al Adobe Scan este conexiunea perfecta pe care o ofera cu alte aplicatii Adobe. Din acest motiv, nu numai ca puteti scana documente in format PDF, dar puteti, de asemenea, sa faceti modificari, sa adaugati comentarii, sa le semnati digital si sa le partajati altora.

Pentru a completa toate acestea, Adobe Scan poate fi descarcat si utilizat gratuit. Cu toate acestea, aveti optiunea de a face achizitii in aplicatie pentru o functionalitate mai avansata.

 

3.SwiftScan

 

Beneficii:

Imagine de inalta calitate

Functioneaza cu numeroase servicii cloud

Cinci setari de culoare diferite

 

SwiftScan se prezinta ca o solutie rapida si simpla pentru a genera scanari de inalta calitate pe dispozitive mobile, inclusiv iPhone-uri, iPad-uri si dispozitive Android. Documentele, chitantele, doodle-urile, cardurile, etichetele, codurile QR si codurile de bare pot fi toate scanate folosind acest program.

Pentru a obtine efectul dorit dupa scanarea unui obiect, aplicatia va ofera optiunea de cinci setari de culoare diferite. Documentele scanate sunt capturate automat la 200+ dpi si exista si optiuni pentru a le taia si optimiza.

 

Puteti exporta fisiere in formate utilizate in mod obisnuit, cum ar fi PDF si JPG, inainte de a le salva apoi in cloud sau in memoria telefonului. Pe langa iCloud si Google Drive, aplicatia functioneaza si cu Amazon Drive, Slack, Dropbox, Evernote, Todoist, OneNote, OneDrive si Box.

SwiftScan va ajuta foarte usor sa trimiteti un fax de pe smartphone-ul dvs. catre si dinspre cele cincizeci de tari in care este acum disponibil. Mai mult, SwiftScan, la fel ca multe aplicatii similare, este disponibil gratuit atat pe iPhone, cat si pe Android, cu functii suplimentare disponibile prin in- achizitii de aplicatii.

 

4.Genius Scan

 

Beneficii:

Recunoastere inteligenta a paginii

Fixarea perspectivei

Imbunatatiri de imagine

 

O alta aplicatie de scanare a smartphone-urilor utilizata pe scara larga se numeste Genius Scan.

Creatorii sai sustin ca a scanat deja peste 500 de milioane de documente pe hartie. Denumita adesea „scaner in buzunar”, aceasta aplicatie la indemana (la fel ca celelalte) poate converti documente pe hartie in formate digitale precum JPG si PDF.

Principalele caracteristici ale Genius Scan sunt caracteristicile de recunoastere a paginii, fixarea perspectivei si imbunatatirea imaginii. In plus, scanarea sa utila in lot va permite sa faceti rapid si usor copii digitale ale mai multor pagini.

 

Genius Scan imbunatateste lizibilitatea documentelor dumneavoastra prin ajustari vizuale automate, astfel incat acestea sa fie mai usor de citit. Parolele standard si functiile de criptare sunt, de asemenea, disponibile pentru a va proteja cele mai importante documente.

Aceasta aplicatie cu multitudinea de functii este gratuita pentru descarcare si utilizare. Conectori suplimentari, securitate si optiuni MDM sunt disponibile pentru un cost unic. De asemenea, ofera stocare nelimitata in cloud, sincronizare in cloud si acces online la un cost lunar.

 

5.CamScanner

 

Beneficii:

Partajare optimizata

Optiune de editare sofisticata

Versiune premium disponibila

 

Dupa cum sugereaza si numele, CamScanner va permite sa scanati rapid documente folosind camera dispozitivului. Va poate converti documentele scanate in PDF-uri, precum si in imagini, inainte de a le putea incarca apoi in servicii de stocare in cloud precum Box, Evernote, Google Drive, Dropbox sau OneDrive.

Un lucru interesant la aceasta aplicatie este ca permite utilizatorilor sa-si partajeze scanarile cu colegii si prietenii prin functia de partajare optimizata. Cu toate acestea, este necesar un cont de utilizator pentru a face acest lucru.

O alta caracteristica utila este instrumentul sau de editare sofisticat, care va permite sa editati documente in moduri unice si de neegalat. In plus, CamScanner va permite sa adaugati comentarii si filigrane la documentele scanate, precum si sa va protejati informatiile prin blocari cu parola puternic criptata.

 

Software-ul este disponibil gratuit atat pe Android, cat si pe iOS, cu un plan premium platit disponibil pentru achizitie daca doriti sa adaugati functii precum 10 GB suplimentar de stocare in cloud, trimiterea de link-uri pentru documente protejate prin parola si descarcari de documente in bloc.

Este disponibil fie un abonament lunar, fie anual la Contul Premium, precum si o editie comerciala cu instrumente extinse pentru lucrul in grup.

 

 

Concluzia noastra

 

Cand alegeti o aplicatie de scanare, trebuie sa luati in considerare intotdeauna scopul pentru care o veti folosi.

Deoarece aplicatiile gratuite ofera adesea doar functii de baza si sunt lipsite de optiuni de editare, este posibil sa doriti sa alegeti aplicatiile sau planurile premium pentru a accesa functii mai sofisticate si avansate. De asemenea, ar trebui sa faceti niste cercetari de piata pentru a va asigura ca pretul pe care l-ati platit pentru orice caracteristica pe care le-ati obtinut merita investitia.