5 simptome de supraincalzire a unui laptop

5 simptome de supraincalzire a unui laptop

Facem ce facem si dam iar de problema incalzirii laptopurilor? Dar acest lucru nu ar trebui sa va mire avand in vedere ca exista atat de multe laptopuri neglijate care ajung la capatul duratei lor de functionare din acest motiv.

Laptopul se incalzeste - simptome:

1. Laptopul se restarteaza cand ma uit la filme, se inchide in jocuri, se inchide brusc, aparent fara un motiv anume. Laptopul incearca astfel sa se protejeze impotriva supraincalzirii. Cand observati acest lucru puneti-va un mare semn de intrebare. Daca il lasati o perioada si veti inncerca sa-l porniti din nou, cel mai probabil el va porni. Dar nu lasati lucrurile asa. Cu urmatoarea ocazie imediat ce se va incinge, laptopul se va opri din nou.

2. Laptopul se misca foarte greu, porneste si ramane blocat in windows. HDD-ul este accesat mai greu sau datele nu se pot citi deloc. In aceasta situatie verificati temperatura hdd-ului.

3. Carcasa laptopului se incalzeste foarte tare, tastatura este foarte fierbinte. O curatare a laptopului profesionala poate elimina aceasta problema.

4. Se aude un zgomot de la ventilator, ventilatorul este blocat, unele din ele pot merge la turatie maxima.

5. Laptopul se incalzeste si se blocheaza, se restarteaza foarte des.

Daca ati observat unul sau mai multe simptome din cele enumerate mai sus veniti in service pentru curatare laptop profesionala si evitarea deteriorarii laptopului.

Diferenta intre un laptop si un calculator

Comparativ cu o unitate centrala de calculator, intr-un laptop piesele sunt dispuse mai "inghesuit". Nici nu se putea altfel avand in vedere dimensiunile sale compacte. Pentru ventilarea corespunzatoare a laptopurilor producatorii le-au prevazut cu ventilatoare, radiatoare si sisteme de ventilatie eficiente. Chiar si asa, pentru ca spatiul dintr-un laptop este redus si pentru ca gurile de aerisire sunt mici, exista un risc mare ca ele sa se imbibe de praf si sa impiedice functionarea normala a intregului sistem. In mod natural laptopul se va incalzi atunci cand se intampla acest lucru. Puteti observa ca se inchide dintr-o data, aparent fara motiv, ca nu mai da randamentul obisnuit, ca emite niste sunete ciudate etc. Problema este cu atat mai grava daca ne gandim ca din cauza supraincalzirii laptopul poate sa se arda.

 

5 simptome de supraincalzire a unui laptop

 

5 simptome de supraincalzire a unui laptop

De aceea pentru a asigura o durata indelungata de viata pentru un laptop, este imperios necesar sa eliminati factorii ce pot duce la incalzirea sa. Incepeti facandu-ne o vizita in service pentru o curatare profesionista. In urma acestei curatari, ventilatoarele imbacsite de praf vor putea functiona in parametri normali, asigurand laptopului aerul necesar pentru evitarea incingerii componentelor interne.

Exista un lucru pe care puteti sa-l faceti acasa pentru a monitoriza temperatura componentelor interne si anume puteti folosi niste programele speciale care va arata exact starea laptopului din punct de vedere al temperaturii. Everest si Hardware Monitor sunt doua doua astfel de utilitare.Produse recomandate