Ce noutati aduce Google pentru noul an scolar

Ce noutati aduce Google pentru noul an scolar

Anul acesta, scoala continua sa traverseze o perioada plina de provocari si schimbari, aparute odata cu pandemia. Pe langa noile forme in care au invatat copiii - online si hibrid, sistemul educativ a adoptat tot mai mult, intr-o forma accelerata, solutii digitale care sa imbunatateasca procesul de invatare.

Profesorii, elevii si familiile au acum acces la solutii care sa faca educatia mai eficienta si chiar mai distractiva, care sa apropie copiii de scoala si mai mult.

Google Workspace for Education a fost unul dintre instrumentele care a sustinut schimbarile prin care a trecut scoala de la inceputul pandemiei.

La acest inceput de an scolar, Google Classroom vine cu o serie de imbunatatiri. Incepand din aceasta toamna, profesorii vor putea da mai usor teme catre clase diferite, iar elevii vor avea la dispozitie aplicatia Classroom Android in modul offline, ceea ce inseamna ca vor putea sa-si faca teme de pe telefon, chiar daca sunt offline.

Google Meet din Classroom va aduce cateva schimbari care vizeaza siguranta. Una dintre ele este „sala de asteptare”, unde toti elevii dintr-o clasa vor sta pana vine profesorul, cand vor intra in respectiva clasa online. In plus, cei care nu sunt pe lista elevilor dintr-o anumita clasa vor putea participa la ora online doar dupa ce vor primi permisiunea profesorului, astfel incat sa nu existe participanti neinvitati la ora.

 

Instrumente si sfaturi pentru a imbunatati invatarea si educatia

 

Jamboard - o tabla virtuala la care profesorii au acces si unde elevii pot lipi stickere virtuale, incarca imagini si comenta in timp real.

 

Ce noutati aduce Google pentru noul an scolar

 

Lens - Elevii pot face o poza unei ecuatii sau probleme, iar serviciul Lens le ofera acces rapid la rezultate care sa-i ajute, precum ghiduri pas-cu-pas pentru rezolvarea problemei si explicatii detaliate pentru a intelege mai bine conceptele cheie.

 

Ce noutati aduce Google pentru noul an scolar

 

Family Link - aceasta aplicatie ii ajuta pe parinti sa-si supravegheze copiii atunci cand acestia sunt online si sa stabileasca reguli de utilizare a mediului digital pentru acestia. Parintii pot adauga pe dispozitivul copilului si un cont de scoala al acestuia - pe langa cel personal, in care sunt trasate reguli de petrecere a timpului liber online - unde sa defineasca ce se intampla atunci cand copilul foloseste dispozitivul pentru scoala.

De exemplu, daca pentru distractie are un timp de utilizare a dispozitivului de o ora pe zi, de exemplu, atunci cand intra de pe contul de scoala - pentru ore online sau teme, sa nu existe limita de timp si sa aiba acces doar la anumite aplicatii si platforme.

Am tratat aceasta facilitate intr-un articol anterior.

 

Ce noutati aduce Google pentru noul an scolar

 

Calculator - Cel preinstalat in smartphone sau tableta, pe care Google ti-l ofera prin cautarea „calculator” poate rezolva multe probleme de matematica.