Principalele motive de blocare si inghetare a laptopului

Principalele motive de blocare si inghetare a laptopului

Principalele motive de blocare si inghetare a laptopului - Laptopul dumneavoastra se blocheaza sau ecranul ingheata si nu-l mai puteti folosi ca de obicei?

Iata cateva lucruri care va pot oferi o idee despre ceea ce se intampla cu el:

Principalele motive de blocare si inghetare a laptopului - cauze software

- In cazul in care ati instalat mai multe programe de antivirus pe laptop este posibil sa va confruntati cu astfel de probleme. Ideea este ca cele doua programe nu vor putea conclucra, astfel incat sistemul de operare se va bloca. Este o chestiune de soft pe care o puteti remedia prin dezinstalarea programelor de antivirus si instalarea unuia singur.

- Laptopul se blocheaza sau ingheata din cauza unei memorii defecte. In cazul in care un modul de memorie se defecteaza sau sare din slot (asta se poate intampla din cauza socurilor sau la transport) veti observa ca laptopul se blocheaza. Uneori puteti primi mesaj de eroare, alteori nu.

- Tot legat de memorie se poate intampla de asemenea sa instalati un modul de memorie care sa nu fie compatibil cu laptopul. Desi ati reusit sa o puneti in slot, ea nu este acceptata de laptop. In acest caz trebuie sa o scoateti.

- Daca incercati sa accesati un program ce necesita resurse prea mari pe care laptopul dumneavoastra nu le indeplineste, in mod inevitabil acesta se va bloca si imaginea va ingheta pe ecran. Trebuie sa verificati daca nu aveti nevoie de memorie suplimentara sau o placa video suplimentara pentru a deschide unele aplicatii mai solicitante.

- De asemenea, daca veti folosi mai multe aplicatii consumatoare de resurse, laptopul se poate bloca.

Principalele motive de blocare si inghetare a laptopului - cauze hardware

- In cazul in care hdd-ul prezinta sectoare defecte pe suprafata, laptopul va ingheta si se va bloca. HDD-ul defect nu poate fi accesat de sistemul de operare, motiv pentru care laptopul identifica faptul ca ceva nu functioneaza cum trebuie. Daca hdd-ul prezinta bad-uri logice sau mecanice veti auzi un zgomot, trancanit sau carait in zona sa.

- Hard diskul prezinta diverse erori. In general acestea se vor afisa pe ecran sau ecranul va deveni brusc albastru. Exemple de mesaje de eroare: hdd error, smart hdd error. Pentru service hdd laptop click aici https://www.onlaptop.ro/inlocuire-hdd-laptop/ 

- Un alt motiv este faptul ca motherboard-ul prezinta defectiuni electronice. In acest caz SO se va bloca pentru cateva clipe sau isi va da singur restart.

- In fine, ultima cauza ce poate aparea atunci cand laptopul se blocheaza sau ingheata este faptul ca placa video se defecteaza. Cel mai adesea, cand cipul grafic este defect imaginea va ingheta pe ecran, iar acest lucru se intampla de obicei cand incercati sa intrati intr-un joc sau sa vizualizati un film sau o aplicatie consumatoare de resurse grafice (cum ar fi Photoshop sau Corel). Pentru service placa video click aici https://www.onlaptop.ro/bga-reballing/.Produse recomandate