Vezi se repara un chip video de laptop - Reballing

Vezi se repara un chip video de laptop - Reballing

Cand placa video integrata se defecteaza, cel mai adesea pentru reparatie in service se face Reballing. Aceasta este o procedura complexa ce presupune (re)lipirea cipului video.

Numita si BGA Rework (de la Ball Grind Area), operatiunea de Reballing este eficienta pentru repararea placii video care se dezlipeste din cauza temperaturii inalte a laptopului. Pentru relipire se foloseste cositor, aplicat sub forma unei mingi (ball).

De obicei este nevoie de REballing atunci cand placa de baza este afectata din cauza supraincalzirii, cand exista un defect de fabricatie sau cand laptopul nu este suficient de bine ventilat. In consecinta chipul video are de suferit si necesita relipire.

Procedura de reparare a chipului video prin Reballing se face in mai multe etape. Noi efectuam astfel de reparatii in mod frecvent si datorita experientei si abilitatilor tehnicienilor reusim de fiecare data sa obtinem rezultate optime - implicit reparatii durabile.

De altfel, pentru Reballing, la fel ca si in cazul altor reparatii, noi oferim garantie, lucru ce ar trebui sa vina in intampinarea intrebarilor utilizatorilor legate de profesionalismul, responsabilitatea si atentia cu care lucram.

ReballingReballing

Pentru Reballing vom dezmembra laptopul si vom scoate prima data placa de baza. Ulterior vom desprinde cipul video de pe motherboard. Desprinderea se poate face prin operatiunea de Reflow (adica se incalzeste cipul video pana cand se topesc bilele de cositor, iar apoi se raceste). Se curata bilele de pe motherboard si de pe cipul video cu ajutorul unor echipamente speciale.

Apoi se refac bilele de cositor si se lipesc direct pe cipul video. La final are loc punerea la loc a cipului video pe motherboard.

Dupa Reballing/ relipirea cipului video vom curata si vom testa sistemul de ventilare al laptopului. Defectarea cipului video s-a produs ca urmare a supraincalzirii, motiv pentru care este esential sa inlaturam cauza reala ce a determina defectiunea.

Nu in ultimul rand vom schimba pasta termoconductoare de pe procesorul grafic pentru o conexiune optima intre acesta si radiator. Facand acest lucru se creaza un transfer termic mai bun si se evita supraincalzirea cipului video. Este extrem de important sa monitorizati temperatura de functionare a laptopului pentru a evita desprinderea din nou a cipului video.

Cat costa operatiunea de Reballing Placa Video, Northbridge, Southbridge?

In functie de modelul laptopului, in service facem Reballing la preturi acceptabile, incepand de la 300 de lei. Va asteptam cu laptopul in service pentru reparatii durabile, cu garantie, la preturi favorabile.Produse recomandate