Vrei sa vezi ecranul telefonului tau pe computer? Iata ce trebuie sa faci

Vrei sa vezi ecranul telefonului tau pe computer? Iata ce trebuie sa faci

Vrei sa afisezi ecranul telefonului pe ecranul laptopului?

Vrei sa transferi fotografii de pe iPhone pe hard diskul computerului? Aceste sarcini necesita o conexiune intre cele doua dispozitive, iar procesul este de fapt destul de simplu si direct. Iata ce trebuie sa faci pentru a efectua acest hack util.

 

Cum se conecteaza telefonul la computer prin Bluetooth

 

Vrei sa vezi ecranul telefonului tau pe computer? Iata ce trebuie sa faci

 

Majoritatea smartphone-urilor de astazi sunt activate cu tehnologia Bluetooth. Daca computerul sau laptopul tau il are si el, poti utiliza aceasta metoda pentru a le conecta pe cele doua. Pentru ca acesta sa functioneze cu succes, urmeaza acesti pasi:

 

 • Asigura-te ca computerul are capacitate Bluetooth (nu toate au)
 • Asigura-te ca niciunul nu este setat in modul Avion si asigura-te ca Bluetooth este activat
 • De pe computer, da click pe Start, apoi pe Setari si pe Dispozitive
 • Alege Bluetooth si alte dispozitive
 • Daca Bluetooth nu este activat, comuta-l la Activat
 • Apoi selecteaza Adaugati Bluetooth sau alt dispozitiv si urmeaza instructiunile pentru asociere
 • Este posibil sa ti se solicite sa introduci un cod pentru a confirma ca telefonul are permisiunea de a fi asociat
 • Urmeaza orice instructiuni de pe ecranul telefonului, precum si de pe computer pentru a finaliza procesul.

 

Acum ca sunt conectate, poti transfera fisiere sau chiar poti face copii de rezerva ale telefonului pe computer. Bluetooth este o metoda de conectare ideala daca nu ai un cablu USB de rezerva sau nu ai suficiente porturi libere pe computer sau laptop, o problema foarte frecventa atunci cand ai de-a face cu porturi limitate pentru laptop.

 

Cum imi conectez telefonul la computer prin USB?

 

Vrei sa vezi ecranul telefonului tau pe computer? Iata ce trebuie sa faci

 

O modalitate mult mai simpla si sigura de conectare este prin intermediul unui cablu USB conceput special pentru modelul tau de telefon. Majoritatea cablurilor de incarcare se dubleaza ca un cablu USB standard prin simpla indepartare a adaptorului de alimentare mare, patrat de la capatul USB.

Pentru a te conecta, plaseaza capatul USB in slotul USB al computerului, apoi conecteaza celalalt capat la telefon. Asteapta instructiuni pe ecranul computerului pentru a acorda permisiunea celor doua dispozitive de a partaja date. Odata ce ai aprobat acest lucru, poti efectua diverse sarcini, cum ar fi transferul de fotografii, efectuarea de copii de siguranta sau partajarea ecranelor. USB este ideal atunci cand computerul nu are tehnologie Bluetooth. Bonusuri? Iti va incarca telefonul in acelasi timp.

 

Cum se conecteaza Android la PC

 

Vrei sa vezi ecranul telefonului tau pe computer? Iata ce trebuie sa faci

 

Folosind metoda Bluetooth sau USB de mai sus, poti conecta majoritatea smartphone-urilor sau tabletelor care au un sistem de operare bazat pe Android la desktop sau computer. Computerul iti va solicita probabil sa acorzi permisiunea de a partaja fisiere intre cele doua dispozitive. Nu va trebui sa instalezi niciun software suplimentar pentru a face majoritatea activitatilor, dar unele marci de telefoane pot solicita sa instalati propriul software pentru mai multe functionalitati.

 

Depinde de tine daca folosesti aceste solutii software. Ar trebui sa poti transfera fisiere si sa vezi continutul telefonului si fara ele.

 

Cum se conecteaza iPhone la computer sau laptop

 

Vrei sa vezi ecranul telefonului tau pe computer? Iata ce trebuie sa faci

 

Deoarece iPhone-ul este produs de Apple, este proiectat sa functioneze cel mai bine cu alte produse Apple, cum ar fi MacBook sau Apple TV. Cu toate acestea, poti conecta in continuare aceste dispozitive la un computer bazat pe Windows.

 

Conectarea telefonului la computer, fie prin Bluetooth, fie prin USB, va solicita sa aprobi conexiunea. De asemenea, ti se poate solicita sa descarci software-ul Apple pentru gestionarea fotografiilor, melodiilor sau videoclipurilor. Desi descarcarea solutiilor software Apple pe un computer bazat pe Windows este posibila, nu este necesara pentru cele mai comune sarcini de partajare a fisierelor.

 

Cum pot vedea ecranul telefonului meu pe computer?

 

Vrei sa vezi ecranul telefonului tau pe computer? Iata ce trebuie sa faci

 

Cine nu vrea sa se uite la un film pe un ecran mare? Daca ti se pare ca ecranul iPhone sau Android este prea mic pentru a te bucura de jocuri, fotografii si emisiuni, este logic sa vrei sa il proiectezi pe computer. Acest proces este cunoscut si sub numele de „oglindire” (mirroring) si poate fi dificil pentru utilizatorii de iPhone. Acest lucru se datoreaza faptului ca iPhone-urile sunt create pentru a proiecta cu usurinta doar pe Apple TV si pe alte dispozitive fabricate de Apple.

 

Pentru a proiecta ecranul pe un computer Windows, va trebui sa utilizezi o aplicatie terta parte, apoi sa utilizezi functionalitatea AirPlay de pe telefon pentru a proiecta. In prezent, nu exista o metoda gratuita, aprobata de Apple, pentru a face acest lucru wireless, care sa nu anuleze garantia telefonului tau

 

Pentru utilizatorii de Android, procesul este mult mai usor. Windows 10 are o functie de conectare incorporata, care nu iti va cere sa descarci sau sa platesti pentru niciun software suplimentar. Pentru a utiliza aceasta metoda:

 

 • Verifica daca computerul are instalata cea mai recenta versiune de Windows 10, inclusiv actualizarile recente
 • Da click pe Start si tasteaza Conectare in bara de cautare
 • Da click pe Enter pentru a deschide aplicatia Connect. (Daca laptopul tau nu accepta functia Windows Miracast, vei fi notificat. Dispozitivele acceptate pot continua cu restul acestor pasi.) Vei vedea un mesaj care va spune ca aplicatia Connect este gata sa se conecteze wireless la dispozitivul tau
 • De pe telefonul sau tableta Android, trage degetul din partea de sus a ecranului in jos pentru a ascunde Centrul de notificari si pentru a accesa Setari
 • Cand este afisata optiunea Activare afisaj wireless, selecteaza-o pentru a incepe procesul. Daca nu vezi acest lucru, da click pe meniul cu trei puncte si acceseaza ecranul de optiuni al telefonului tau. Daca tot nu il gasesti, este posibil ca telefonul tau sa nu accepte partajarea ecranului cu un computer.
 • Alege numele computerului tau din lista de dispozitive. Streamingul ar trebui sa inceapa automat.

 

Care metoda este cea mai buna?

 

Daca nu esti sigur daca sa te conectezi prin USB sau Bluetooth, raspunsul poate depinde de preferintele tale. Daca ai un numar mare de fisiere de transferat, USB este cea mai rapida metoda. Este, de asemenea, cel mai sigur pentru ca este o conexiune directa. Bluetooth este relativ sigur, dar are potentialul de a fi accesat de straini.

 

Daca nu ai un cablu USB sau vrei sa proiectezi rapid un ecran sau sa trimiti un fisier mai mic sau doua, Bluetooth este suficient. Nu este o optiune buna pentru a lucra intre dispozitivele Apple si PC, deoarece Apple si-a proiectat produsele pentru a functiona cel mai bine cu alte dispozitive Apple. Toate solutiile pentru aceasta problema implica utilizarea unor solutii software terta parte care costa de obicei bani.

 

Desigur, daca faci o copie de rezerva a telefonului in cloud in mod regulat, de exemplu in Dropbox sau Google Drive, poti evita, de asemenea, sa iti conectezi telefonul la computer. Pur si simplu descarci fisierele dorite din backup-ul cloud pe computer. Este un pas suplimentar, dar elimina problemele de compatibilitate pentru persoanele care lucreaza intre dispozitivele Apple si PC.