Stiai ca...? Ce reprezinta Layout-ul unei tastaturi?

Stiai ca...? Ce reprezinta Layout-ul unei tastaturi?

Layout-ul reprezinta modul de dispunere a tastelor unui laptop. Majoritatea laptopurilor comercializate in Romania vin cu tastatura in engleza. De fapt acesta pare sa fie standardul. Cu toate acestea, trebuie sa stiti ca exista mai multe tipuri de layout-uri specifice diveritelor tari.

Daca veti cumpara un laptop de la o firma de second hand este posibil sa observati ca tastatura are un layout "ciudat". Adevarul este ca un astfel de laptop poate sa provina din alta tara, unde a fost folosit si in consecinta se poate ca tastatura sa aiba layout francez, spaniol, suedez etc.

In general diferente exista la nivel de semne si la dispunerea unor taste. Daca tastatura laptopului are layout in germana, dar sistemul este setat pe UK atunci o sa observati ca exista diferente intre ceea ce tastati si ceea ce apare pe ecran. Tastatura nu e defecta, doar ca este in alta limba.

Ca sa corectati problema, intrati in Control Panel la setare Language si reglati pe germana (in exemplul nostru). Atunci ceea ce apare pe tastatura o sa apara si pe ecran. Desi cel mai probabil va fi dificil sa va adaptati unui alt stil de scriere (mai ales daca pana in acel moment ati scris foarte mult pe o tastatura standard UK). Pentru a exemplifica, iata cateva layout-uri de tastatura.

Layout in engleza si US

Layout in engleza si US

Layout tastatura in germana

Layout tastatura in germana

Layout tastatura in franceza

Layout tastatura in franceza

Layout tastatura in suedeza

Layout tastatura in suedeza

Pentru tastaturi de laptop, montare si reparatii contactati-ne de luni pana vineri la telefon sau online.