Sfaturi upgrade RAM laptop - Ce memorie trebuie sa alegi...

Sfaturi upgrade RAM laptop - Ce memorie trebuie sa alegi...

Cum cumpar memorie RAM pentru laptop?

Memoria RAM reprezinta una din componentele usor upgradabile ale unui laptop, iar atunci cand sistemul de operare se misca prea incet, adaugarea de memorie poate fi o solutie buna pentru solutionarea problemei. Dar cum alegeti memoria avand in vedere ca pe piata exista mai multe tipuri de ram? De unde stiti daca laptopul dumneavoastra permite upgrade ram si mai ales daca ati putea realiza chiar dumneavoastra aceasta operatiune?

Daca veti instala mai multe aplicatii si veti dori sa le folositi simultan, laptopul poate sa nu ruleze asa cum v-ati dori. Acest lucru nu inseamna neaparat ca laptopul nu mai este suficient de performant pentru ce aveti dumneavoastra nevoie. Opriti aplicatiile inutile din Startup, faceti upgrade la ram si vedeti care sunt rezultatele.

Totusi atunci cand va decideti sa cumparati memorie ram, exista cateva lucruri pe care trebuie sa le aveti in vedere.

Sfaturi upgrade RAM laptop

- Exista cateva programe speciale care necesita resurse grafice importante (aplicatii grafice, Photoshop) iar daca folositi laptopul frecvent pentru a lucra cu ele trebuie sa luati in considerare o configuratie cu mai multa memorie. Cand cumparati laptopul e usor - va uitati la cerintele minime sau recomandate pentru programul respectiv si va alegeti modelul in consecinta. Dar sa presupunem ca aveti deja un laptop pe care doriti sa-l folositi pentru Photoshop si descoperiti ca ruleaza destul de greoi. In aceasta situatie, daca laptopul permite puteti face upgrade la memorie.

- Este foarte important sa tineti cont de posibilitatile laptopului si mai ales de doua lucruri esentiale:

1. Care este memoria maxima pe care o suporta laptopul respectiv 2. Daca mai exista sloturi libere de memorie. In general laptopurile au doua sloturi de memorie (atentie, exista si exceptii cu 1 slot sau 3 sloturi RAM). Daca ambele sunt ocupate cu bancuri de capacitate mica, ganditi-va daca va avantajeaza sa renuntati la una din ele sau la ambele pentru a le inlocui cu module de capacitate mai mare.

- Pentru a vedea care este configuratia actuala a laptopului click pe meniul Start, click dreapta pe Computer si vi se va afisa o lista din care trebuie sa selectati Properties. Aici veti vedea exact care este memoria instalata in acest moment pe laptop si in plus veti sti care este tipul acesteia: sodimm ddr1, ddr2, ddr3, ddr4.

- Cat priveste pretul memoriei ar mai fi de spus faptul ca tipul ddr2 este mai scump decat ddr3, iar ddr1 este un tip vechi de memorie care a disparut aproape de tot de pe piata.

- Atentie: Un sistem de operare pe 32 de biti nu va recunoaste mai mult de 4 Gb RAM. Puteti reinstala versiunea pe 64 biti daca doriti sa puneti mai mult de 4 Gb RAM.

Va asteptam in service-ul nostru pentru a afla informatii detaliate despre laptopul dumneavoastra si pentru un eventual upgrade.Produse recomandate