7, Vista sau XP - Ce versiune de Windows folositi?

7, Vista sau XP - Ce versiune de Windows folositi?

Windows 7

Folositi Windows 7 daca vedeti Start Menu care arata ca in poza atunci cand dati click pe butonul de Start. Butoanele de start in Windows 7 si Windows Vista, ca si meniurile de altfel sunt foart asemanatoare. Insa butonul de Start in Windows 7 intra complet inauntrul taskbar-ului, spre deosebire de butonul de Start in Windows Vista.

Editia de Windows 7 si tipul sau le puteti afla din Control Panel.

Windows 7 este denumirea data versiunii Windows 6.1.

Windows 7Windows 7

Windows Vista

Daca dati click pe butonul Start si vedeti un Meniu asemanator cu cel din poza de mai sus inseamna ca aveti Windows Vista. Butonul de Start in Windows Vista, spre deosebire de Windows 7, se extinde usor deasupra taskbar-ului.

Informatiile generale despre editia de Windows Vista pe care o folositi, si tipul acesteia sunt disponibile in System din Control Panel.

Windows VistaWindows Vista

Windows XP

Aveti Windows XP daca butonul de Start include sigla Windows si cuvantul "start". In versiunile mai noi butonul apare fara text. Apoi butonul de Start in Windows Xp este orizontal cu o margine dreapta curbata. In cazul celorlalte versiuni de Windows butonul de start este sub forma de cerc sau patrat.

La fel ca si in celelalte versiuni de Windows, gasiti informatii despre editie si tipul acesteia in Control Panel din System. Windows XP este denumirea data versiunii 5.1.

Spre deosebire de versiunile mai noi de Windows, cea pe 64 bit XP a fost creata cu propria sa versiune - si anume versiunea Windows 5.2.

Windows XP Windows XP