Laptopul merge greu - Afla ce e de facut?

Laptopul merge greu - Afla ce e de facut?

Dupa perioade indelungate de timp apar probleme, in principal din cauza incarcarii excesive cu software sau a instalarilor si dezinstalarilor incorecte a softurilor. Problema se manifesta in special prin scaderea performantelor, laptopul mergand din ce in ce mai greu.

Laptopul merge greu – Dezinstalarea programelor inutile

De-a lungul timpului veti ajunge sa instalati un numar mare de programe, unele mai putin folositoare decat altele. Multe dintre acestea vor fi folosite o singura data, dupa care probabil veti uita de ele, in cazul in care nu le eliminati imediat. Astfel, daca veti ajunge in situația neplacuta in care laptopul merge greu, acest lucru se va datora probabil si unor astfel de programe care ruleaza pe fundal si ocupa in mod inutil spatiu de stocare. Dezinstaland aceste programe veti recupera o parte din spatiul de stocare al laptopului dvs.  Cu siguranta exista si fisiere duplicate pe hard, si acesta este un motiv pentru care laptopul merge greu.

Laptopul merge greu – Stergeti fisierele temporare

Fisierele temporare se aduna constant, ca urmare a activitătilor pe care le efectuati si va pot încetini laptop-ul. Pentru a scapa de ele, va trebui sa intrati in folder-ul ”Windows” pe partitia pe care este instalat sistemul de operare, iar apoi, in ”Temp”. Acolo, puteti ordona documentele in functie de data la care au fost modificate, iar apoi le puteti sterge pe toate cele care nu au fost utilizate in ziua respectiva.

Laptopul merge greu – Curatarea laptopului

Praful este unul dintre motivele pentru care componentele din interiorul laptop-ului se supraincalzesc, de aceea acesta nu va mai functiona la capacitatea maxima. Laptop-urile atrag inevitabil praf in sistemul de racire ducand la retinerea caldurii. Daca laptop-ul ruleaza la temperaturi ridicate anumite componente se uzeaza, scurtand durata de viata a acestuia. Pentru a asigura o buna functionare a laptop-ului este esential ca mentenanta completa sa se faca la fiecare 6 luni de functionare prin curatarea de praf, schimbarea pastei termoconductoare si a thermal pad-urilor de pe procesor (CPU) si placa video (GPU).

Curatarea laptopului de praf

Este o activitate complexa care necesita experienta si cunostinte tehnice solide, motiv pentru care ar trebui sa apelati la serviciile noastre profesionale pentru ca in final sa fiti sigur ca laptopul a fost bine curatat de praf si poate functiona in continuare fara probleme.

Laptopul merge greu. Inainte de curatare

Laptopul merge greu. Dupa curatare

Laptopul merge greu – adaugarea de hardware suplimentar

Aceasta nu este o varianta ieftina, insa pentru prelungirea duratei de viata a laptopului dvs. va recomandam adaugarea unui SSD, sistemul de operare, programele instalate, jocurile etc vor avea un timp de reactie mai rapid; laptopul va avea performante mai bune. Daca laptopul dvs permite, va recomandam si upgradarea RAM-ului. Daca aveti noroc si laptopul mai are loc de memorie suplimentara sau suporta mai multa memorie (prin inlocuirea modulelor existente cu unele de capacitate mai mare) atunci exista mari sanse ca laptopul sa se miste mai bine. Memoria ii confera un impuls important